”Hrvatski WhatsApp“ koji planira povezati 216 milijuna iseljenika

Liana je mobilna aplikacija čiji je cilj u samo par klikova povezati osobe koje govore isti jezik u stranim državama, a prve rekacije su i više nego pozitivne.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 19.01.2015. / 15:17

”Hrvatski WhatsApp“ koji planira povezati 216 milijuna iseljenika

Liana je mobilna aplikacija čiji je cilj u samo par klikova povezati osobe koje govore isti jezik u stranim državama, a prve rekacije su i više nego pozitivne.

Život u stranoj zemlji može biti velika pustolovina, može biti i profitabilan, ali često puta je i samotno iskustvo. Tu puno znače one male stvari koje inače uzimamo zdravo za gotovo, poput razgovora na materinjem jeziku, ležernog komentiranja sportskih i političkih aktualnosti, uživanja u domaćim receptima s nekim tko ih zna cijeniti. Srećom, oni koji žive u inozemstvu mogu odahnuti jer ih nova mobilna aplikacija Liana u samo par klikova povezuje s drugim iseljenicima, kojih se procjenjuje da ima 216 milijuna širom svijeta.

„Logiranje u Liana-u je vrlo jednostavno, možete iskoristiti svoj Facebook profil ili se možete ulogirati putem e-mail adrese, nakon čega možete pretražiti korisnike u svom ili u gradu u koji putujete po nacionalnosti ili jeziku koji govorite. U tom trenutku samo ste nekoliko klikova udaljeni od razmjene direktnih poruka s drugim korisnicima. Zamišljamo Liana-u kao „WhatsApp“ za iseljenike; rekao nam je Krešimir Drvar o svom novom projektu.

Liana je eliminirala aspekt nelagode koji obično prati pothvate upoznavanja novih ljudi. Korisnici su tagirani trima oznakama – lokacijom, zemljom porijekla i jezicima koje govore – što vam omogućava da brzo i praktično pronađete svoje sunarodnjake ili ljude koji govore vaš jezik u bilo kojem gradu. Još jedna dodana vrijednost Liane je što unutar nje s drugim korisnicima možete razmjenjivati besplatne SMS poruke.

Aplikacija je jednostavna za korištenje, pokriva cijeli svijet i besplatna za korištenje. Prve povratne informacije od strane korisnika su više nego pozitivne i već se radi na verziji za Android pametne uređaje.

Aplikaciju možete preuzeti ovdje

”Hrvatski WhatsApp“ koji planira povezati 216 milijuna iseljenika ”Hrvatski WhatsApp“ koji planira povezati 216 milijuna iseljenika ”Hrvatski WhatsApp“ koji planira povezati 216 milijuna iseljenika

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti