I veliki protivnici udružili snage: Adidas i Nike podržali prosvjednike

Nemoj to činiti. Nemoj se praviti da nema problema u Americi. Nemoj okretati leđa rasizmu, poručuju Nike i Adidas.

Martina Čizmić | 01.06.2020. / 10:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dva najpoznatija svjetska proizvođača sportske opreme, Adidas i Nike, reagirali su na trenutnu napetu situaciju u SAD-u i svojim tvitovima podržali prosvjednike.

Prvo je Nike na svom Twitter profilu objavio inspirativni video s porukom koja se inače kosi s njihovim sloganom "Just do it" (učini to).

Nemoj to činiti. Nemoj se praviti da nema problema u Americi. Nemoj okretati leđa rasizmu. Nemoj prihvaćati da se nevini životi oduzimaju. Nemoj izmišljati isprike. Nemoj misliti da se ovo ne odnosi na tebe. Nemoj samo sjediti i šutjeti. Nemoj misliti da ne možeš biti dio promjene. Budimo svi dio promjene, stoji u videu. 

 Svoju je podršku odmah dao i Adidas koji je retvitao Nikeov tvit i dodao riječi "zajedno idemo naprijed, zajedno činimo promjenu", na što je Nike odgovorio emojijem srca.

 Pratitelji su pozdraviti takav stav i potez oba brenda, a da je video koji traje samo jednu minutu bio pravi pogodak, najbolje govori činjenica da ga je do sad pogledalo više od 6,5 milijuna gledatelja.

Podsjetimo, diljem SAD-a bjesne nemiri i prosvjedi već danima zbog smrti Georgea Floyda, kojega je policajac usmrtio klečeći mu na vratu, iako je on ponavljao da ne može disati.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti