Dva najpoznatija svjetska proizvođača sportske opreme, Adidas i Nike, reagirali su na trenutnu napetu situaciju u SAD-u i svojim tvitovima podržali prosvjednike.

Prvo je Nike na svom Twitter profilu objavio inspirativni video s porukom koja se inače kosi s njihovim sloganom "Just do it" (učini to).

Nemoj to činiti. Nemoj se praviti da nema problema u Americi. Nemoj okretati leđa rasizmu. Nemoj prihvaćati da se nevini životi oduzimaju. Nemoj izmišljati isprike. Nemoj misliti da se ovo ne odnosi na tebe. Nemoj samo sjediti i šutjeti. Nemoj misliti da ne možeš biti dio promjene. Budimo svi dio promjene, stoji u videu. 

 Svoju je podršku odmah dao i Adidas koji je retvitao Nikeov tvit i dodao riječi "zajedno idemo naprijed, zajedno činimo promjenu", na što je Nike odgovorio emojijem srca.

 Pratitelji su pozdraviti takav stav i potez oba brenda, a da je video koji traje samo jednu minutu bio pravi pogodak, najbolje govori činjenica da ga je do sad pogledalo više od 6,5 milijuna gledatelja.

Podsjetimo, diljem SAD-a bjesne nemiri i prosvjedi već danima zbog smrti Georgea Floyda, kojega je policajac usmrtio klečeći mu na vratu, iako je on ponavljao da ne može disati.