IFA 2021 ipak otkazana i prebačena na 2022. kad situacija bude bolja

Za sad nema nikakvih informacija o tome hoće li se ove jeseni možda ipak održati nekakva virtualna ili hibridna inačica.

Martina Čizmić | 19.05.2021. / 17:05

IFA (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon što su organizatori jednog od najpoznatijih sajmova potrošačke elektronike, berlinskog IFA 2021 ponosno najavili da će se sajam ovog rujna održati u "starom" obliku - s pregršt izlagača i posjetitelja, sad je ipak stigla odluka o otkazivanju.

Kako su naveli iz Messe Berlin i gfu Consumer & Home Electronics, odluka je donesena nakon iscrpnih razgovora sa zdravstvenim stručnjacima i drugim partnerima.

U konačnici, nekoliko ključnih svjetskih zdravstvenih pokazatelja nije se kretalo u pravom smjeru onom brzinom kojom smo se nadali - od brzog širenja novih inačica COVID-19 do nastavka nesigurnosti oko brzine cijepljenja diljem svijeta. To je dodatno unijelo nesigurnost u tvrtke koje su planirale doći u Berlin, kao i u medije i posjetitelje, stoji u priopćenju u kojem navode i kako je dio izložbenog prostora smještenog u Messe Berlin još uvijek namijenjeno cijepljenju i hospitalizaciji lakše oboljelih osoba.

Inovacije trebaju platformu i trebaju svjetsju pozornost. Zato su tvrtke i proizvođači iz tehničke industrije bile željne doći na IFA Berlin 2021. Nažalost, posljednji događaji u sferi javnog zdravlja pokazali su se kao prevelik rizik za sve koji planiraju događanje, istkanuo je predsjednik nadzornog odbora gfu Consumer & Home Electronics, Kai Hillebrand.

Dodao je kako je postalo gotovo nemoguće osmisliti odgovoran plan za sudjelovanje bilo koga na sajmu. Stoga je donesena odluka o otkazivanju IFA sajma ove godine.

Organizatori su istaknuli kako rade s partnerima na pripremanju punopravnog sajma koji bi se održao uživo od 2. do 6. rujna 2022. godine. Za sad se ne spominje eventualna virtualna verzija IFA-e ili hibridna verzija kakva se održala 2020. godine.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti