IFA se okreće i gamingu: Posjetitelji će moći uživati u druženju s gamerima, ali i novim gaming naslovima

IFA Berlin širi svoju platformu i na gaming te će posjetiteljima ponuditi zanimljiv program i nove gaming naslove.

Martina Čizmić | 30.08.2023. / 09:21

IFA Berlin (Foto: Messe Berlin)

Iako je proteklih godina gaming bio tek rijetkost na sajmu IFA Berlin, dijelom jer se taj sajam održava svega nekoliko dana nakon velikog gaming sajma Gamescon u Koelnu, od ove godine to će se promijeniti. 

Kako su najavili iz IFA-e, gaming će dobiti vlastitu platformu na sajmu koja će omogućiti posjetiteljima da se upoznaju s velikim brojem novih videoigara, ali i druže s ključnim igračima gaming scene. 

Tako će tijekom pet dana sajma, IFA Gaming Area imati interaktivni prostor u kojem će sudionici moći uživati ​​u raznim naslovima. Osim toga, IFA Gaming Night trebala bi se održati u najsuvremenijem esports gaming centru LVL u Berlinu u subotu, 2. rujna, koji će ponuditi još više besplatnih gaming postaja i zanimljivu panel raspravu.

Odluka da se gaming predstavi na sajmu IFA dolazi usred predviđanja svijetle budućnosti industrije. Očekuje se da će ukupni prihod od igara porasti s 227 milijardi dolara u 2023. na 312 milijardi dolara u 2027. , što predstavlja rast od 7,9 posto.

Kako dodaju organizatori, ova će godina biti odskočna daska za novu gaming prisutnost na IFA-i gdje će surađivati ​​s lokalnom gaming scenom, udrugama i partnerima kako bi izgradili platformu za budućnost. Sudionici će moći raspravljati o temama kao što su rast nakon pandemije, financiranje igara i naslovi na oba kraja spektra – AAA IP i uzbudljive indie igre.

IFA 2023 je godina u kojoj postavljamo pozornicu za ono što će biti godišnja prisutnost u videoigrama zajedno s uzbudljivim iskustvima i smislenim razgovorima, rekla je Cornelia Schwobe, direktorica prodaje, Consumer Electronics IFA Management. Predviđa se da će industrija igara značajno rasti. Planiramo nastaviti s rastom gaminga na IFA-i kako bismo odražavali kontinuirani apetit industrije da bude prisutna na jednom od vodećih svjetskih tehnoloških sajmova.

IFA Gaming Night, IFA i LVL World of Gaming otvorit će svoja vrata za noć punu igara i iskustava za igrače i posjetitelje IFA-e. Level Infinite će prikazati svoju novu igru ​​Synched, a i drugi studiji će predstaviti svoje nove naslove kao što su Techno Bartner (od Dexai Art UG, CACTUS, Axon Flux), Beat Slayer (od Byte Rockers), The Fallen ( od Vision Keeper Studio), NeoFlux Drift (od Broken Lobster) i Thronefall (od Grizzly Games).

Program IFA Gaming Nighta uključuje gaming panel na kojem se raspravlja o trenutnom stanju gaming industrije i aktualnom razvoju događaja. Panel će podijeliti širok izbor perspektiva, na kojem će sudjelovati Guilia Ortmann iz JamFM-a, Joshua Neumann iz Medienboard Berlin Brandenburg, Chiara Haller iz Berlinskog esports kluba i Cornelia Schwobe iz IFA Managementa. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti