Igra koja je ovaj tjedan izludila sve na internetu: Jeste li je isprobali?

Na početku se sve čini lagano i zabavno, no s vremenom su zadaci sve teži pa ljudi izgube živce i vrijeme pokušavajući pronaći rješenje.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.06.2023. / 10:55

Ljutnja (Foto: Getty Images)

Na mreži se ponekad pojave igre koje u kratko vrijeme zalude cijeli internet i o kojima se danima i tjednima raspravlja na društvenim mrežama. Uspjeh takvih igara često je neočekivan, pogotovo za njihove kreatore koji se preko noći mogu obogatiti. Sjetimo se samo igara poput Flappy Birda ili nedavnog primjera Wordlea.

Slika nije dostupna Jeste li zaigrali Wordle? Jednostavna igra riječima postala je viralna senzacija

Jedna nova takva igra koja je ovaj tjedan osvojila internet jest The Password Game. Igra je jednostavna i na početku je pronalaženje prave lozinke lagano, no može vas izluditi već nakon nekoliko minuta kada zadaci postaju sve kompliciraniji i, čini se, nerješivi. Koliko je komplicirana najbolje govori podatak da čak i njen kreator Neal Agarwal ima problema s pronalaženjem lozinke koja će biti u skladu s pravilima igre.

A ta su pravila na početku, dakle, jednostavna te lozinka mora sadržavati određeni broj slova, brojeva, velika slova, znakove i slično, što ionako koristimo kada odabiremo lozinke i želimo da budu što jače. Onda ta pravila polako idu do apsurda i gotovo je sigurno da ćete ubrzo potražiti pomoć Googlea jer će zadaci postati sve teži - potrebno je da lozinka sadrži određeni zbroj rimskih brojeva, današnju riječ iz Wordlea, emoji koji prikazuje trenutnu fazu Mjeseca itd. U nekim slučajevima imat ćete problema i s guglanjem tih rješenja tako da nije čudo što na mreži možemo pročitati kako je ova igre iživcirala mnoge koji su odlučili ostvariti što bolji rezultat.

Slika nije dostupna Crodle je još jedna hrvatska verzija popularne igre riječima Wordle

Agrawal je počeo raditi na The Password Gameu krajem travnja i, nakon dva mjeseca razvoja, predstavio ju je ovaj utorak, a može se igrati direktno iz preglednika internetskih stranica. “Imao sam ovu ideju godinama, kako su pravila za lozinke na internetu postajala sve čudnija i osjetio sam kako je sada pravo vrijeme da je napravim”, komentirao je za Polygon tvorac ove igre koja će, nije teško pretpostaviti, sljedećih dana i vjerojatno tjedana zabaviti, ali i živcirati brojne korisnike.

Izvor: Polygon


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti