Inkubator PISMO postao rasadnik game developera u Hrvatskoj

Sisačko-moslavački centar gaming industrije, ističu, nastavlja s provođenjem edukacija i već u proljeće očekuje polaznike 8. generacije.

Martina Čizmić | 11.01.2023. / 13:57

7. generacija game developera PISMO inkubatora (Foto: PISMO)

Da je Novska već postala središte hrvatske gaming industrije, dobro je poznato. No, zahvaljujući intenzivnim edukacijama koje provode, mogu se pohvaliti da je iz njihovih klupa već izašlo 280 game developera koji će zasigurno pronaći svoje mjesto u hrvatskoj industriji proizvodnje videoigara. 

Kako su istaknuli, na posljednjoj svečanosti održanoj u PISMO-u, novih 40 game developera dobilo je diplomu o završenoj edukaciji. Tijekom posljednjih šest mjeseci polaznici su učili izraditi videoigru u programima Blender i Unity. Koliko su u tome bili uspješni prikazano je kroz predstavljanje njihovih radova. Sedma generacija jedne od najuspješnijih mjera Hrvatskog zavoda za zapošljavanje kroz koju se mlade osobe plaća da uče, sa velikim znanjima programiranja izlazi na tržište rada.

Podsjetili su da se u nedavno objavljenoj analizi hrvatske gaming industrije velika pozornost dala obrazovanju kadra koji se može nositi sa ovom najbrže rastućom gospodarskom granom koja je 2021. godinu završila sa prihodom većim od 480 milijuna kuna.

Sisačko-moslavački centar gaming industrije, ističu, nastavlja s provođenjem edukacija i već u proljeće očekuje polaznike 8. generacije. Trenutno se kroz sustav vaučera obrazuju 22 polaznika koji uče kako raditi u Unreal Engineu.

Također, u najavi je i ljetni gaming kamp za osnovnoškolce u srpnju i kolovozu. S obzirom na veliki broj programera i start UP-ova, za 3. veljače najavljeno je hrvatsko izdanje Global Game Jama, 48 - satnog natjecanja u izradi videoigara, a svi zainteresirani za sudjelovanje u ovom natjecanju mogu se prijaviti na službenoj stranici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti