Instagram najavio nove opcije s kojima želi zaštititi tinejdžere na toj mreži

Kompanija je naglasak stavila na opciju odmora od korištenja mreže, a najavili su i opciju roditeljskih kontrola.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 08.12.2021. / 08:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Instagram je trenutačno u fazi kontrole štete izazvane objavom brojnih internih dokumenata i svjedočenjem zviždačice Haugen koja je optužila kompaniju da stavlja profit ispred sigurnosti korisnika. Zbog toga će ovih dana prvi čovjek tvrtke Adam Mosseri morati odgovarati pred odborom američkog Kongresa, a baš uoči tog svjedočenja Instagram je predstavio neke nove opcije koje bi trebale pomoći tinejdžerima te njihovim roditeljima omogućiti veću kontrolu i nadzor aktivnosti na toj mreži.

Slika nije dostupna Kakav šok: Mislili su da je šef Instagrama mrtav pa mu zaključali račun

O opciji “Take a break” već smo pisali, a Mosseri je sada najavio kako ona sada postaje dostupna korisnicima na određenim tržištima - u SAD-u, Velikoj Britaniji, Australiji itd. Najkasnije s početkom sljedeće godine ta bi opcija trebala biti dostupna svima, dakle i korisnicima u Hrvatskoj. Bit će zanimljivo vidjeti koliko će i hoće li uopće ona imati utjecaj na vrijeme koje se provodi na Instagramu. Putem te opcije korisnici će dobiti obavijest da bi se trebali odmoriti od skrolanja po toj mreži - obavijest mogu dobiti nakon 10, 20 ili 30 minuta, ovisno o njihovim postavkama unutar aplikacije.

Još jedna opcija koja bi trebala pomoći tinejdžerima u njihovom sigurnijem korištenju te mreže su roditeljske kontrole. Roditelji će je na Instagramu moći koristiti od ožujka sljedeće godine i putem nje moći će odrediti koliko vremena njihova djeca mogu provesti koristeći tu platformu. Također, moći će postaviti vremenska ograničenja i dobiti obavijest ako njihovo dijete nekog blokira na mreži.

Slika nije dostupna Instagram kreatorima nudi tisuće dolara za objavu sadržaja na Reelsu

Ove opcije, naglasio je Mosseri, razvijaju se već neko vrijeme, no znakovito je da su ih najavili i predstavili tek nakon spomenutih skandala i istupa zviždačice. Informacije koje su posljednjih mjeseci objavljene pokazale su kako Instagram negativno djeluje na tinejdžere, a pogotovo djevojčice, na njihovo mentalno zdravlje, sliku o sebi i svom tijelu pa utječe i na razmišljanje o samoubojstvu.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti