Instagram najavio promjene koje će pozdraviti svi korisnici ove mreže

Nakon velikih kritika koje su korisnici uputili Instagramu jer su ovu društvenu mrežu pokušali napraviti što sličnijom TikToku, nove opcije zaslužuju pohvalu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.08.2022. / 13:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što su iz Instagrama priznali pogrešku s promjenama u njihovom algoritmu s kojim su u prvi plan stavili preporučene objave, a ne sadržaj stranica koje prate, iz ove su kompanije najavili novitete s kojim žele pomoći korisnicima u preuzimanju veće kontrole nad sadržajem koji im se prikazuje. Na svojim su stranicama tako najavili početak testiranja dvije nove opcije koje će korisnicima omogućiti da pročiste svoje feed od stvari koje ih ne zanimaju.

Instagram Instagram nastavlja s kopiranjem konkurenata: Počeli su s testiranjem nove opcije

Prva takva nova opcija čije je testiranje već počelo odnosi se na Explore stranicu na kojoj će korisnici moći označiti sadržaj koji im nije zanimljiv, odnosno za kojeg ne žele da im se prikazuje unutar aplikacije. Iz Mete naglašavaju kako će korisnici u isto vrijeme moći primijeniti opciju “Not Interested” na više objava, a ne za svaku objavu posebno.

Drugi novitet odnosi se na predložene objave i testiranje te opcije trebalo bi početi uskoro. Kada ona bude dostupna korisnici će moći odabrati da im se predložene objave koje sadržavaju određene riječi, izraze i emojie koji se stavljaju uz hashtagove ne prikazuju. Ovo je odlična opcija jer će na jednostavan način s feeda na Instagramu ukloniti brojne objave koje se sada prikazuju, a korisnicima nisu zanimljive.

Cilj Instagrama s ovim novitetima i testiranjima jest omogućiti im da sami utječu na oblikovanje svog feeda, odnosno da sami odluče koji im se objave, fotografije i videozapisi ne bi trebali prikazivati jer im se iz određenog razloga ne sviđaju. Za nas je važno da se ljudi osjećaju dobro tijekom vremena koje provode na Instagramu, tako da ćemo nastaviti s razvojem opcija koje će ljudima dati više kontrole nad onim što vide, objavili su iz Mete.

Slika nije dostupna Instagram testira novi dizajn koji se neće svidjeti baš svima

Nove opcije predstavljaju dobrodošlu promjenu koju će korisnici sigurno pozdraviti, nakon što su Instagramu uputili velike kritike jer su svoju društvenu mrežu pokušali napraviti što sličnijom TikToku.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti