Nakon velikih kritika Instagram je ipak odustao od nekih najavljenih promjena

Iskustvo korištenja Instagrama ipak se neće promijeniti tako radikalno kao što je najavljeno. Barem ne za sada.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.07.2022. / 12:28

Nova pravila na Instagramu
Nova pravila na Instagramu - 4 (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon prvotnih kritika na najavljene promjene na ovoj mreži, iz Instagrama su komentirali kako živimo u svijetu u kojem su promjene brze i tim se promjenama treba prilagoditi, no jučer su ipak odlučili malo stati na loptu i poslušati (nezadovoljne) korisnike. Podsjetimo, dio korisnika Instagrama, uključujući i neke od najpopularnijih influencerica poput Kylie Jenner i Kim Kardashian, kritizirali su promjene koje je najavila kompanija i s kojima ova mreža postaje sve sličnija TikToku.

Palac dolje Nezadovoljstvo promjenama: Korisnici žele da “Instagram ponovno postane Instagram”

Najproblematičnije su bile promjene algoritma pa je Instagram postao preplavljen preporučenim objavama videa osoba koje korisnici ne poznaju, a nije im dobro sjelo niti prikazivanje objava unutar cijelog ekrana.

Šef Instagrama Adam Mosseri smatra kako je dobro da su riskirali kada su uveli nove promjene jer, ako ponekad ne pogriješe, to znači da ne razmišljaju dovoljno široko i da nisu spremni na rizike. Ali definitivno moramo napraviti korak natrag si pregrupirati se, rekao je u komentaru za američke medije i dodao kako su puno toga naučili te će se vratiti s novim idejama i poboljšanjima postojećih ideja.

Iz Instagrama su u službenoj objavi za medije poručili kako pauziraju s testiranjem prikaza sadržaja preko cijelog ekrana, kako bi “istražili druge opcije” te će privremeno smanjiti broj preporuka sadržaja na feedu korisnika kako bi “poboljšali iskustvo korištenja”. Instagram, dakle, ipak nije vratio stvari na staro, već su pristali na određeni kompromis kako bi privremeno smirili korisnike.

Slika nije dostupna Velike promjene: Stiže potpuno novi Facebook

Bit će zanimljivo pratiti njihove sljedeće poteze - hoće li razmišljati izvan okvira TikToka i korisnicima predstaviti nešto novo i originalno ili će ipak s vremenom, kada se korisnici naviknu na prve promjene, mijenjati algoritam i povećavati količinu preporučenog sadržaja i videozapisa nepoznatih osoba, bez prevelikih najava.

Izvor: The Guardian
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti