Nezadovoljstvo promjenama: Korisnici žele da “Instagram ponovno postane Instagram”

Iako će se na Instagramu i dalje prikazivati fotografije, platforma sve više ide u smjeru TikToka, odnosno videa i preporuka sadržaja osoba koje nisu na listi kontakata.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.07.2022. / 08:23

Palac dolje (Foto: Getty images)

Instagram uvodi nove promjene na svoju društvenu mrežu, no nisu svi oduševljeni s tim promjenama. Stari Instagram u kojem je naglasak na fotografijama i objavama osoba i profile koje korisnici prate na mreži polako odlazi u povijest i mijenja ga nova verzija u kojoj je glavni fokus na videozapisima.

Slika nije dostupna Instagram na udaru novih tužbi zbog štetnog utjecaja na mentalno zdravlje maloljetnika

Zbog tih se promjena mreža našla na udaru velikih kritika, a među inim, kritizirale su je u dvije reality TV zvijezde - Kim Kardashian i Kylie Jenner. One su putem storyja poslale poruku glavnim ljudima kompanije od kojih traže da Instagram ponovno postane Instagram, a i brojni drugi nezadovoljni korisnici poručili su kako ne žele da se njihova omiljena mreža pretvori u TikTok.

Nakon sve većeg broja kritika jučer se oglasio i prvi čovjek Instagrama Adam Mosseri rekavši kako živimo u svijetu koji se brzo mijenja te se i i oni moraju prilagoditi tim promjenama. Naglasio je kako će i dalje nastaviti s podrškom za fotografije koje su “dio njihova nasljeđa”, no s vremenom bi to ipak trebala postati mreža na kojoj će videozapisi postati primaran oblik sadržaja.

Dotakao se i kritika koje dolaze od strane kreatora - osim prevelikog fokusa na video, one se odnose i na full-screen mode te na preporuke i vidljivost objava prijatelja te je Mosseri najavio nove promjene i poboljšanja.

Priznao je kako je moguće da su s preporukama od Reelsa koje se prikazuju ljudima napravili loš posao te, ako se korisnicima te preporuke ne sviđaju, da bi ih trebali stišati. Nastavit će s poboljšanjima tih preporuka za koje kaže da su najučinkovitiji i najvažniji način koji kreatorima omogućuje da dosegnu što veći broj ljudi.

Instagram Maps - 4 Znate li za ovu korisnu opciju na Instagramu koja vam pomaže upoznati svijet?

Prema svemu što je rekao, stječe se dojam da su mu obični korisnici, oni koji konzumiraju sadržaj (ali i pregledavaju reklame) u drugom planu, dok su fokusirani na kreatore i način na koji bi se njihov sadržaj (prvenstveno video) prikazao što većem broju ljudi na toj platformi.

Izvor: Vice
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti