Znate li za ovu korisnu opciju na Instagramu koja vam pomaže upoznati svijet?

Znate li da na Instagramu postoji opcija koja vam može pomoći da istražite neku lokaciju, isplanirati putovanje ili jednostavno otkrijete nešto novo?

Martina Čizmić | 25.07.2022. / 15:47

Galerija

Instagram je, po uzoru na Snapchat, razvio svoju verziju zemljopisne karte, koja korisnicima može pomoći da upoznaju svijet oko sebe, otkriju nove profile, isplaniraju putovanje i slično.

Kako bi otvorili Instagram Maps, korisnici mogu otići u pretraživanje (ikonica povećala) i tamo upisati grad koji ih zanima. U rezultatima trebaju odabrati mjesto (ikona obrnute kapljice) i potom u rezultatima koji su povezani s mjestima odabrati jedno.

Instagram Maps - 4 (Foto: Zimo)   Instagram Maps - 5 (Foto: Zimo)

Mi smo isprobali s Dubrovnikom i na jednom mjestu pronašli pregršt videa i fotografija koje su snimili posjetitelji, ali i stanovnici Dubrovnika. Osim toga, nudila nam se i opcija pretraživanja područja Dubrovnika koja nam je ponudila najpopularnije destinacije na tom području.

Druga opcija kako doći na ovo isto mjesto, je da korisnik klikne na lokaciju koju je netko označio u svojoj objavi. Nakon što je karta otvorena, možete kliknuti na mjesta koja su vam ponuđena na karti, ili vidjeti što se nudi u popisu mjesta u tom području. Također, možete stisnuti ikonu i zabilježiti to mjesto, kako biste se mogli vratiti kasnije ili određenu lokaciju podijeliti sa svojim kontaktima na Instagramu.

Instagram Maps - 3 (Foto: Zimo) Instagram Maps - 2 (Foto: Zimo)

Uz sve to, ako trebate upute kako doći do te destinacije, dovoljno je kliknuti na tri točkice pored imena i odabrati "Otvori u kartama".

Najbolja stvar kod Instagram Maps je činjenica da možete istražiti neko područje i prije nego što se odlučite otići tamo. Vidjeti kako izgledaju povijesne građevine, popularni restorani, hoteli, ali i gdje se ljudi zabavljaju. Isto možete učiniti i s gradom u kojem živite i tako možda otkriti neko novo mjesto za koje do sad niste znali. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti