Instagram testira novi dizajn koji se neće svidjeti baš svima

Novi bi dizajn trebao biti vidljiv odabranim korisnicima kroz tjedan-dva.

Martina Čizmić | 07.08.2022. / 08:15

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Instagram polako, ali sigurno, postaje sve sličniji TikToku. Tijekom razgovora s novinarima, direktor Instagrama Adam Mosseri, potvrdio je kako kreću s testiranjem objava dugačkih fotografija (omjera 9:16).

Možete objavljivati visoke videe, ali ne možete objavljivati visoke fotografije na Instagramu. Pa smo mislili da bi možda bilo dobro to izjednačiti, rekao je Mosseri.

Nova pravila na Instagramu - 4 Nakon velikih kritika Instagram je ipak odustao od nekih najavljenih promjena

Trenutno, Intagram omogućuje objavu fotografija omjera 4:5, što znači da sve ostale fotografije koje su veće od tog omjera moraju biti rezane ili smanjivanje. No, uvođenjem dugačkih fotografija omjera 9:16, omogućit će korisnicima objavljivanje fotografija preko cijelog ekrana, kao što je to trenutno slučaj s Reelsima.

Međutim, ono što u Instagramu smatraju dobrom idejom, nije baš naišlo na odobravanje korosnika. Pogotovo onih koji se za fotografiranje koriste klasičnim fotoparatom.

I sam Mosseri je priznao da prikaz fotografije preko cijelog ekrana nije baš idealan za sve fotografije.

Palac dolje Nezadovoljstvo promjenama: Korisnici žele da “Instagram ponovno postane Instagram”

Mislim da moramo napraviti veliki korak unatrag, zbrojiti se i otkriti što želimo napraviti kako bismo krenuli naprijed, rekao je u intervjuu prošlog tjedna Mosseri.

Kako će novi način prikaza fotografija biti primljen među korisnicima, tek treba vidjeti. Pogotovo jer su prema dosadašnjem dizajnu, dobar dio fotografije prekrivale objave i hashtagovi, pa je sam koncept prikazivanja fotografije preko cijelog ekrana zapravo bio promašen.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti