iPhone 7 stiže 7. rujna

Cook će nove modele svojih telefona predstaviti 7. rujna, prednarudžbe počinju 9. rujna, dok se početak prodaje očekuje 16. rujna

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.08.2016. / 08:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nedavno je jedan tehnološki novinar napisao kako je za mobilno tržište ovo 'godina sedmica', jer najjači pametni telefoni dviju najvećih mobilnih kompanija na svijetu imaju sedmicu u imenu. Samsung je već predstavio Galaxy S7 i S7 Edge, odnosno početkom ovog mjeseca predstavili su Galaxy Note 7, a sljedećeg mjeseca Apple će predstaviti iPhone 7. Prema posljednjim glasinama koje kruže mrežom, Cook će nove modele svojih telefona predstaviti 7. rujna, korisnici u određenim zemljama (najvjerojatnije ne i u Hrvatskoj) moći će ih prednaručiti 9. rujna, dok se početak prodaje očekuje 16. rujna. Većina stvari koje će nam donijeti ove telefoni već je dobro poznata te, kao i u slučaju iPhonea 6S i 6S Plus, možemo očekivati modele s ekranima dijagonale 4,7 i 5,5 inča koji će imati jače procesore, bolju grafiku i kvalitetnije kamere u odnosu na prethodne modele.

Jedna od najvećih novosti koja se očekuje jest izbacivanje 3,5 mm izlaza za slušalice te bi se slušalice na novim telefonima trebale povezivati putem utora za punjenje iPhonea, odnosno Apple će korisnicima ponuditi nove slušalice koji će se s telefonima spajati bežično. Još jedna novost koju očekujemo jest što će ovi modeli imati različite kamere te bi veći, 5,5 inčni model trebao imati dvije kamere zahvaljujući kojima bi iPhone 7 Plus trebao snimati kvalitetnije fotografije s više detalja. Na stranici BGR komentirali su kako je to loša vijest za klasični iPhone s 4,7 inčnim ekranom jer razlika između ovih uređaja više neće biti samo u veličini ekrana (i optičkoj stabilizaciji), već i u kvaliteti kamere, ali i memoriji jer će Plus model navodno imati i više memorije tako da će korisnici koji žele najbolji iPhone morati kupiti veći i skuplji Plus model.

'Čini se kako će iPhone Plus biti jedni model s dvostrukom kamerom. Ako je ta informacija istinita, to je zaista depresivno', komentirao je poznati Appleov bloger John Gruber. Inače, kao što se već govori dugo vremena, ova generacija Appleovih telefona ne bi trebala donijeti neke revolucionarne promjene te je pitanje mogu li ovi uređaji zaustaviti pad prodaje iPhonea iz posljednja dva kvartala, a velike promjene Apple navodno priprema za sljedeću godinu kada se obilježava deset godina od kada je Steve Jobs predstavio iPhone i zauvijek promijenio mobilno tržište.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti