Sljedeći tjedan, uređaj za čitanje knjiga Story HD uz integrirane Google eBookse kreće u prodaju na Target.com po cijeni od 139.99 dolara.

Time je Google ušao još dublje na tržište e-knjiga čime je postao još žešća konkurencija Amazonu i Appleu.

Krajem prošle godine, Google je lansirao eBooks sa mogućnošću čitanja istih na bilo kojem modernom pregledniku, Androidu ili iOS uređaju, koristeći Google Books mobilne aplikacije.

Story HD uređaj kompanije iriver postao je tako prvi uređaj sa integriranim Google eBooks-ima. Uređaj ima QWERTY tipkovnicu, tanak je i lagan i ima visoko razlučivi e-ink zaslon, a možemo reći da je Story HD jako Amazonovom Kindleu.

Google svojim servisom eBooks nudi stotine tisuća knjige na prodaju, a njih je preko 3 milijuna besplatnih.Pomoću Story HD-a, knjige će se moći čitati putem WiFi-a, što znači da nećete morati knjigu prvo preuzeti na računalo, a zatim prebacivati na e-čitač.

Naime, Google u svom postu ističe kako je eBooks platforma otvorena za sve izdavače, maloprodaju te proizvođače, a dobar primjer ovom je iriver kompanija koja je iskoristila Google Books API i servise kako bi povezala svoje uređaje sa kompletnim katalogom eBooksa.

Kako vam se sviđa Story HD? Mislite li da ovakvi uređaji imaju budućnost? Kako ga uspoređujete naspram iPada i Kindlea?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju