Istraživanje: Njemački trgovački lanci najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj

Prema istraživanju portala MojPosao, najpoželjniji su poslodavci u Hrvatskoj njemački trgovački lanci, dok je od domaćih tvrtki najpoželjniji Rimac Automobili, priopćeno je u srijedu.

Branimir Vorša | 15.05.2019. / 14:17

Mate Rimac (Foto: ZIMO) (Foto: Zimo)

Istraživanje u kojem je tijekom 2018. i 2019. godine sudjelovalo gotovo 20.000 ispitanika pokazuje da je desetu godinu zaredom najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj dm-drogerie markt. Drugi je najpoželjniji poslodavac Lidl Hrvatska, a treći Müller trgovina Zagreb.

Na četvrtom je mjestu Rimac Automobili, što je čini najpoželjnijom domaćom tvrtkom na ljestvici.

MojPosao navodi da je ovogodišnje istraživanje pokazalo da su dvije domaće tvrtke, Atlantic Grupa i Valamar grupa, postale poželjnije za radnike jer su u usporedbi s prethodnim istraživanja porasle na ljestvici. Atlantic Grupa tako je peti, a Valamar grupa sedmi najpoželjniji poslodavac.

Kada su se izjašnjavali što je presudilo u takvom izboru, kao presudne faktore atraktivnosti poslodavca 31 posto ispitanika navelo je harmonične odnose na radnom mjestu, a 30 posto njih kaže da je to sigurnost radnog mjesta.

Rimac Automobili drugi kod muškaraca

Socijalna odgovornost poslodavca treći je po redu faktor poželjnosti poslodavca, a ispitanici su se izjasnili da je najmanje važna prilika za hijerarhijskim napredovanjem.

Usporedbe odgovora koje su dali muškarci i žene pokazuju da preferencije žena odgovaraju sveukupnim rezultatima istraživanja, a muškarcima je na drugom mjestu tvrtka Rimac Automobili. Na "muškoj" top-listi među deset poslodavaca nalaze se i Ina, Hrvatski Telekom te A1 Hrvatska.

Lista najboljih poslodavaca mijenja se i prema geografskim regijama ispitanika.

Tako su na području Zagreba i okolice u top deset poslodavaca ušle Coca-Cola HBC Hrvatska i Zagrebački Holding, ispitanicima iz Dalmacije na toj je listi i trgovački lanac Tommy, dok su oni iz Istre izdvojili tvrtke Maistra, Jadran Galenski Laboratorij te Infobip. (Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti