Iz Londona u Zagreb dolazi Googleova ambasadorica za program Women Techmakers

Tehnologija je i dalje pretežno muški svijet, ali konferencija Ladies of New Business: Tech Edition svoje 8. izdanje, posvetit će upravo ženama u IT-u: developericama, inženjerkama, ali i svima onima koji s njima surađuju.

Martina Čizmić | 30.11.2019. / 09:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Posljednje ovogodišnje izdanje Netokracijine konferencije Ladies of New Business: Tech Edition održat će se u četvrtak, 5. prosinca, u prostoru zagrebačkog Algebra LABa (Ilica 242) od 17 do 20:30 sati.

Osmo izdanje konferencije, pod zlatnim pokroviteljstvom A1, posvetit će tehnološkom kadru - developericama, inženjerkama - ali i svima onima koji u IT industriji surađuju s IT odjelima, poput voditelja projekata, marketinga, HR-a ili uprave. Cilj je kroz relevantne rasprave predstaviti pojedince i organizacije koji rade na promjeni – privlačenjem raznolikog kadra, ali i kreiranjem određene fleksibilnosti na radnom mjestu, zbog koje će se žene, koje imaju tendenciju ranije odustati od karijere u IT-u, željeti tamo zadržati.

Po prvi put konferencija ima i internacionalni karakter – uvodno predavanje održat će Gen Ashley, ambasadorica Googleovog programa Women Techmakers, koja svojim radom na sve veću inkluzivnost i raznolikost na londonskoj i globalnoj tehnološkoj sceni.

Završno će održati Christina Richter iz Berlina, osnivačica projekta Gal Talks Tech, koja je kroz intervjue s brojnim ženama otkrila zašto trebamo uzore u IT industriji. Uz njih, na konferenciji će se predstaviti rezultati Netokracijinog istraživanja o položaju žena u tehnološkoj industriji u Hrvatskoj.

Iako su mjesta za konferenciju popunjena, organizatori pozivaju zainteresirane da se prijave na listu čekanja i newsletter bazu kako biste sljedeći put bili prvi u redu za jednu od naših konferencija. Više informacija i obrazac za prijavu dostupni su na službenoj web stranici konferencije Ladies of New Business: Tech Edition, a sve aktualnosti možete popratiti i na Facebook događaju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti