Iz Mete demantirali glasine: Mark Zuckerberg neće odstupiti s pozicije izvršnog direktora kompanije

Nakon što su se informacije o odlasku Zuckerberga proširile internetom, dionica tvrtke blago je porasla.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.11.2022. / 15:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Broj nezadovoljnih investitora i dioničara Mete sve je veći, a razlog je jasan i o njemu smo više puta pisali - Zuckerbergova velika fokusiranost metaversu. Dok, naravno, uvijek treba gledati naprijed i razmišljati o inovacijama i proizvodima i servisima koji će se koristiti u budućnosti, pri tome nikako ne treba zanemariti sadašnjost.

Slika nije dostupna Meta započela s najvećim valom otkaza u svojoj povijesti, Zuckerberg priznao: Pogriješio sam i preuzimam odgovornost

A čini se kako Zuckerberg radi upravo to - prihode koje Meta danas ostvaruje od oglašavanja, investira u metaverse. Problem pri tome je što neke konkretne i veće prihode od metaversa, po Zuckerbergovim riječima, ne treba očekivati do kraja desetljeća. Dakle, odjel Zuckerbergova virtualnog svijeta još će više godina biti vreća bez dna u koju će se prelijevati zarada tvrtke, pri čemu treba naglasiti kako nema nikakvih garancija da će se sve te investicije na kraju i isplatiti.

Što tržište misli o toj njegovoj strategiji najbolje možemo vidjeti po kretanju cijene dionica. Naime, vrijednost dionica Mete počela je padati još prošle godine, a ove je u minusu više od 65 posto. Takva se situacija dioničarima svakako ne sviđa te na mreži već možemo pročitati neke analize prema kojima bi metaverse jednom u budućnosti mogao presuditi Marku Zuckerbergu, odnosno mogao bi ga stajati pozicije prve osobe Mete.

Ovog tjedna na kratko se činilo da bi se upravo to moglo i dogoditi. Naime, nakon objave jednog članka, društvenim mrežama počele su se širiti informacije kako je Zuckerberg za sljedeću godinu najavio odstupanje s pozicije CEO-a tvrtke. Na NY Postu kažu kako je nakon što su se te informacije počele širiti internetom čak došlo do blagog rasta cijene dionice Mete.

Evan Spiegel Šef Snapa obrušio se na Zuckerbergovu ideju Metaversa: Posljednje što želim nakon cijelog dana je "živjeti u računalu"

No pokazalo se, kao i u mnogo puta do sada, da je riječ o lažnoj vijesti. Naime, glasnogovornik tvrtke Andy Stone na Twitteru je, pozivajući se na taj članak napisao kako u njemu nema istine, što znači da Zuckerberg i dalje ostaje na glavnoj poziciji Mete.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti