Šef Snapa obrušio se na Zuckerbergovu ideju Metaversa: Posljednje što želim nakon cijelog dana je "živjeti u računalu"

Šef Snapa obrušio se na Zuckerbergovu ideju Metaversa i dao svoju viziju života u virtualnoj stvarnosti.

Martina Čizmić | 26.10.2022. / 09:48

Evan Spiegel (Foto: Afp)

Osnivači društvenih mreža baš se i ne mogu pohvaliti najboljim međusobnim odnosima, a sve češće u javnosti možemo čuti i oštre kritike. Tako je i osnivač Snapchata, milijarder Evan Spiegel, na sebi svojstven način, prokomentirao ideju osnivača Facebooka, Marka Zuckerberga, o Metaverseu.

Metaverse je "život unutar računala". Posljednja stvar koju želim napraviti kad dođem kući nakon dugog dana je živjeti u računalu, rekao je Spiegel na konferenciji WSJ Live koja se održala u Kaliforniji.

Zuckerberg u metaversu Projekt težak milijarde dolara: Čak i zaposlenici Mete rijetko koriste Zuckerbergov metaverse

Istaknuo je kako postoji jasno razilaženje između tehnologije virtualne stvarnosti (u koju spada Metaverse) i proširene stvarnosti.

Proširena stvarnost, koja široko gledano, prikazuje digitalne informacije u stvarnom svijetu, omogućuje ljudima da iskorištavaju snagu računala bez oslanjanja na samo jedan ekran. Za razliku od setova za virtualnu stvarnost, kombinacija telefona i naočala za proširenu stvarnost daje bolji dojam, istaknuo je Spiegel.

Slično je na istoj konferenciji prokomentirao i šef marketinga u Appleu, Greg Joswiak koji je možda bio još i direktniji.

Metaverse je svijet koji nikad neću koristiti, rekao je Joswiak.

Izvor: Bloomberg

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti