Iz Samsunga najavili predstavljanje najmoćnijeg Galaxy uređaja

Južnokorejska kompanija najavila je za 28. travnja konferenciju na kojoj će predstaviti najmoćniji Galaxy uređaj do sada.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.04.2021. / 15:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Samsung je ovaj tjedan objavio zanimljiv videozapis s kojim je najavio predstavljanje novog Galaxy uređaja koje je zakazano za 28. travnja. U videu se ne spominje o kojem je uređaju riječ, no južnokorejska kompanija jasno je dala do znanja da pripremaju nešto veliko te su najavili dolazak najmoćnijeg Galaxy uređaja do sada.

Samsung Galaxy S21 5G - 4 Novi Samsungovi top modeli telefona imat će Olympusove kamere?

Kada se spominje Galaxy, većina će vjerojatno prvo pomisliti na Samsungove pametne telefone, no Samsung je ranije ove godine već predstavio svoje adute iz Galaxy S serije, dok se predstavljanje nove generacije savitljivih telefona iz serije Galaxy Z Fold očekuje kasnije. Također, kako naglašavaju tehnološki mediji, novi Fold vjerojatno neće biti najjači Galaxy do sada.

Umjesto telefona, Samsung će za 13 dana najvjerojatnije predstaviti nove modele prijenosnih računala iz serije Galaxy Book Pro, što sugerira i kraj teaser videa u kojem se može prepoznati podizanje ekrana prijenosnog računala. Glasine o tim modelima već su objavljene, kao i njihove fotografije te bi, prema njima, Samsung mogao predstaviti modele Galaxy Book Pro i Book Pro 360. Riječ je o prijenosnicima koje će raditi na Windowsima 10, bit će dostupni s dijagonalama ekrana od 13,6 i 15 inča, dok će model 360 imati podršku i za S Pen.

Samsung Galaxy S21 5G - 5 RECENZIJA Samsung Galaxy S21 - telefon koji plijeni pažnju izgledom i mogućnostima

Ono po čemu bi ovi uređaji trebali biti najjači Galaxyji do sada jest posljednja generacija Intelovih Core i procesora na kojima će raditi, a jedan bi model trebao imati i Nvidijinu MX 450 grafiku. Što se ostalih opcija tiče, treba spomenuti podršku za 5G (kod nekih modela) te OLED ekrane. Ostale opcije, kao i cijene novih Samsungovih prijenosnika saznat ćemo 28. travnja, osim ako su ove informacije o prijenosnicima pogrešne pa nas južnokorejska kompanija iznenadi s nekim novim uređajem/uređajima koji će ponijeti titulu najmoćnijih Galaxyja.

Izvor: Slash Gear

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti