Iz Srca se pohvalili: U dva i pol dana održano 420 webinara; ministrica Divjak: "Snašli smo se bolje od nekih većih i bogatijih zemalja"

Ministrica Divjak zadovoljna je kako nastava na daljinu funkcionira te istaknula da rade danonoćno kako bi "dobili rat protiv koronavirusa".

Martina Čizmić | 18.03.2020. / 15:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Hrvatska organizacija nastave na daljinu, iako je imala problema na početku, funkcionira redovito. 

Treći je dan nastave na daljinu. HRT 3 i Sportska televizija funkcioniraju odlično, učenici i roditelji su zadovoljni. CARNET i Srce rade sve što je u njihovoj mogućnosti da, unatoč golemoj količini korisnika, održe online sustav stabilnim. Čitav svijet nalazi se u ovoj teškoj situaciji, a mi smo se snašli bolje od nekih većih i bogatijih zemalja EU-a, istaknula je na konferenciji za novinare ministrica obrazovanja Blaženka Divjak te dodala kako su spremne i rezervne opcije.

Kao što vidite, ne samo da smo ponudili najbolje što imamo nego radimo i danonoćno, kao i učitelji, kako bi naš obrazovni sustav dobio rat protiv koronavirusa, dodala je Divjak. 

Da su nastavnici zaista dali sve od sebe kako bi se nastava održala, pokazuju podaci koje je objavilo Srce. 

Tako su u samo dva i pol dana održavanja nastave na daljinu, u sustavu za webinare održana 420 webinara koji su trajali dulje od 15 minuta i u kojima je sudjelovalo više od 2500 sudionika. 

Samo za usporedbu, u cijeloj protekloj godini održan je 1421 webinar dulji od 15 minuta. 

Upravo zbog ograničenog broja licenci koje je moguće izdati za sustav, tim Centra za e-učenje preporučio je još nekoliko besplatnih alata kao što su Zoom, Webex i Jitsi. 

Slika nije dostupna Učenicima u nastavi na daljinu omogućen besplatan pristup digitalnom programu za matematiku Matific

Slika nije dostupna Srce i Carnet: Otežan pristup sustavu e-Dnevnika, molimo korisnike da se drže rasporeda!

Slika nije dostupna Hakeri i dalje napadaju: Srce i Carnet ograničili pristup središnjem sustavu AAI@EduHr

Podsjetimo, zbog velikog broja korisnika koji su istovremeno željeli pristupiti sustavu e-Dnevnik, tijekom dana je bilo poteškoća. Iz Carneta i Srca su izvijestili da rade na otklanjanju tih poteškoća te pozvali korisnike da se drže rasporeda prijava kako ne bi preopteretili sustav. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti