Predstavnik ministarstva pravosuđa predložio je tom sudu u New Yorku da "odgodi" do 1. prosinca 2022, (četiri godine nakon uhićenja Meng Wanzhou u Kanadi) postupak pokrenut krajem 2018. protiv financijske direktorice, posebice zbog "urote" pokrenute u svrhu "bankovne prijevare".

U sklopu sporazuma o priznanju krivice koji je postignut, Meng Wanzhou je priznala neke greške, a savezni tužitelji su prvo pristali odgoditi, a zatim i odbaciti optužbe.

Ako sporazum ne bude osporen niti prekinut do 1. prosinca, tužbe će biti povučene, rekao je dužnosnik američkog ministarstva pravosuđa.

Prihvaćanjem ovog sporazuma, trebale bi završiti tri godine pravne bitke i napetosti između Pekinga, Washingtona i Ottawe.

Rješavanje ovog slučaja moglo bi ukloniti jedan od nekoliko velikih sporova između Sjedinjenih Država i Kine i omogućiti oslobađanje dvojice Kanađana, Michaela Covringa, bivšeg diplomata i poslovnog čovjeka Michaela Spavora, koji su uhićeni nekoliko dana nakon Meng i bez dokaza optuženi za špijunažu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju