Zašto je jedna ruska banka kupila sve grafičke kartice?

Rudari li ova banka kriptovalute?

Monika Nožić Monika Nožinić | 17.11.2017. / 07:54

Rudarenje kriptovaluta (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

U Rusiji puno kripto entuzijasta želi početi rudariti kriptovalute, no postoji jedan problem - na tržištu više nema dostupnih grafičkih krtica. Naime, jedna je ruska banka kupila sve s tržišta. Ova banka u vlasništvu ruske vlade priznala je da je kriva i ispričala se za nestašicu grafičkih kartica do koje je dovela.

Alexander Vedyakhin, menadžer najveće banke u Rusiji i treće najveće u Europi, izjavio je da iza ove nestašice stoji istraživački laboratorij banke.

Za ovu nestašicu grafičkih kartica na tržištu stoji naša banka, koja je kupila grafičke kartice za svoj laboratorij umjetne inteligencije. Puno investiramo u tehnologiju i ispričavamo se za nestašicu grafičkih kartica na tržištu koja se nedavno dogodila, izjavio je Alexander Vedyakhin na međunarodnoj konferenciji Sberbanke. 

Iako je ruska banka izjavila da još uvijek nisu spremni koristiti kriptovalute, priznali su da se bave njihovim istraživanjem kako bi se mogli zaštitili od raznih prijevara, ali da trenutno nema u planu koristiti kriptovalute.

Ne bojimo se kriptovaluta, ali da bismo zaštitili sami sebe, moramo razumjeti kako one funkcioniraju i trebamo proučiti svaki korak kojim se prijevare događaju. Danas detaljno istražujemo tu temu, ali nažalost nemamo još uvijek neko rješenje i nismo još uvijek spremni na njihovo korištenje, rekao je potpredsjednik ruske banke, Stanislav Kuznetsov.

Kineska online trgovina Aliexpress, Alibabina verzija eBaya izjavila da je u lipnju došlo do velikog povećanja potražnje za grafičkim karticama s kojima se mogu rudariti kripto valute upravo iz Rusije.

Povećala se potražnja za specifičnim modelima grafičkih kartica koje mogu poslužiti za izgradnju kripto-farma (GeForce GTX1060, GTX1070 i Radeon RX480), a potražnja za tim modelima povećala se za 150% u roku od samo mjesec dana.

Izvor: HBP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti