Još jedno mjesto za odmjeravanje gamerskih snaga: Počinje regionalno natjecanje Telekom eSports Championship

Osim zabave i povezivanja, cilj ovog turnira jest edukacija o odgovornom gamingu, promicanje jednakosti te borba protiv govora mržnje.

Martina Čizmić | 26.08.2022. / 14:00

Esport, ilustracija (Foto: Getty Images)

Profesionalni gameri (i svi oni koji bi to željeli postati), ali i zaljubljenici u videoigre uskoro će moći uživati u još jednom eSport natjecanju na ovim prostorima.

Naime, kako su priopćili iz Hrvatskog Telekoma, oni pokreću regionalno natjecanje Telekom eSports Championship u kojem će, osim igrača iz Hrvatske, sudjelovati i oni iz Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Ističu kako će se sudionici natjecati u tri igre: Counter Strike: Global Offensive, Rocket League i FIFA22, a svi zainteresirani mogu se prijaviti od 26. kolovoza do 4. rujna. Natjecanja završavaju 20. studenog, odnosno vikendom finala, kada je 18. studenog finale igre Rocket League, 19. studenog finale igre FIFA22 i 20. studenog finale igre Counter Strike: Global Offensive.

 Posebno je zanimljiv nagradni fond, koji ove godine iznosi ukupno 21.800,00 eura, a podijelit će ga prva četiri mjesta u igri Counter Strike: Global Offensive (ukupno 15.000,00 eura), prva četiri mjesta u igri Rocket League (ukupno 4.400,00 eura) te prva četiri mjesta u igri FIFA22 (ukupno 2.400,00 eura).

Naglašavaju kako je natjecanje Telekom eSports Championship namijenjeno eSports entuzijastima i profesionalcima koji se žele povezati s ljudima istih interesa, upoznati se i zabaviti. Ipak, natjecanje neće biti namijenjeno samo zabavi, njegov cilj također su edukacija i promicanje jednakosti, borba protiv govora mržnje te briga o sebi. Tako će sastavni dio svakog streama biti razne aktivnosti kojima se potiče razvoj novih vještina koje natjecateljima i gledateljima mogu pomoći u budućnosti.

Tehnologije se razvijaju rapidnom brzinom, a odgovorno ponašanje mladih u digitalnom svijetu postaje sve važnije kako bismo ih iskoristili na najbolji način. Zato Telekom eSports Championship, osim vrhunskog showa i upoznavanja ljudi sličnih interesa, želi pokazati kako eSport nije samo igra, već omogućava borbu protiv stereotipa, razvija strateško razmišljanje te promiče vrijednosti koje su važne mladima. Nakon iznimno popularne HT e-Lige i Ultimate Gamera, pokrećemo novo regionalno natjecanje tijekom kojeg će se sudionici sigurno dobro zabaviti, ali i puno toga naučiti, ističe Branka Bajt, direktorica Sektora za brend Hrvatskog Telekoma.

Videoigre su neizostavan dio života mladih u Hrvatskoj, što pokazuje podatak kako gotovo svi mladi u Hrvatskoj između 12 i 25 godina (njih 97 posto) igraju videoigre na računalu, tabletu ili mobitelu, ističu iz Hrvatskog Telekoma pozivajući se na svoje istraživanje provedeno u suradnji s agencijom za istraživanje tržišta SmartUp. 

U istraživanju su se dotaknuli i odnosa prema djevojkama u gaming svijetu, koje su sve više izložene isključivanju. Osim toga, čak 40 posto sudionika ponekad se toliko uživi u igranje da zaboravi jesti ili piti. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti