Kako nadograditi ili napraviti čistu instalaciju novog OS-a - Windows 10

Točno u ponoć u 190 zemalja diljem svijeta Microsoft je počeo s prvim krugom nadogradnji na Windows 10 operativni sustav.

Dino Musliu Dino Musliu | 29.07.2015. / 14:02

Kako nadograditi ili napraviti čistu instalaciju novog OS-a - Windows 10

Točno u ponoć u 190 zemalja diljem svijeta Microsoft je počeo s prvim krugom nadogradnji na Windows 10 operativni sustav. Svi korisnici Windowsa 7 ili 8.1 mogu obaviti besplatnu nadogradnju na novi OS putem ikone, pokraj sata, u notifikacijama taskbara. Ne mogu to svi učiniti odmah, danas bi na taj način nadogradnju na novi OS trebalo dobiti oko pet milijuna korisnika Insider programa koji su testirali desetku prethodnih nekoliko mjeseci. Također, dobit će ga i svi oni koji ga kupe.

Nadogradnja se odnosi na sve verzije pa čak i piratske, ali treba spomenuti da nadogradnjom s piratske verzije nećete dobiti originalne Windowse 10 nego će oni funkcionirati u non-genuine izdanju.

Za one koji žele napraviti čistu instalaciju novog OS-a, Microsoft je omogućio besplatno preuzimanje ISO datoteka novih Windowsa. Osim čiste instalacije, kroz MediaCreation Tool možete pokrenuti i nadogradnju postojećeg OS-a na Windows 10 čak iako vam ikonica u taskbaru to još ne dopušta.

Pored novog internet preglednika naziva Edge, redizajniranog Start menija i osobnog pomoćnika Cortane, Directx 12 i još mnogo ostalih noviteta, recenzije nam govore da bi ovaj Windows mogao biti OS u kojem će ljudi zapravo voljeti koristiti Windows a ne biti prisiljeni ga koristiti.

Jeste li se već nadogradili na Windows 10 i kako vam se sviđa?
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti