Kina: Policija s pomoću drona uhitila bjegunca koji se skrivao 17 godina

Kineska je policija nakon neuspješne potrage na koncu s pomoću drona uhitila muškarca koji je bio u bijegu punih 17 godina i skrivao se u špilji u planinama pokrajine Yunnan na jugozapadu Kine.

B.V. | 01.10.2019. / 13:28

Galerija

Šezdesettrogodišnji bjegunac kojega je policija nazvala Song Jiang bio je osuđen za trgovinu ženama i djecom, a iz zatvora je pobjegao još 2002. godine. Ustanovljeno je da je godinama živio u maloj špilji i da za to vrijeme nije ni s kim komunicirao.

Policija iz područja Yongshan početkom rujna dobila je dojavu o lokaciji na kojoj se Song skriva i osmislila akciju uhićenja, prenosi BBC.

Napad na naftna postrojenja Napad na naftna postrojenja: Korišteni su dronovi kamikaze

Robot (Foto: Getty Images) Dala otkaz u Googleu nakon što je stavljena na projekt za vojsku, sad upozorava svijet: "Roboti ubojice mogli bi uzrokovati idući svjetski rat"

Tragovi su vodili do planina Songova rodnog grada u pokrajini Yunnan na jugozapadu Kine. Policijska potraga isprva nije urodila plodom, pa su vlasti onamo poslale bespilotne letjelice kako bi se olakšala potraga.

Na jednoj od videosnimki snimljenih dronom uočili su čeličnu konstrukciju plave boje i u njezinoj blizini ostatke smeća.

Potom su se onamo uputili pješice te pronašli Songa koji se u špilji skrivao godinama. Glasnogovornik policije je kazao da je bjegunac toliko dugo živio sam da mu je bilo teško komunicirati s pripadnicima snaga reda.

Državni mediji prenijeli su da je Song koristio plastične boce kako bi do špilje donio pitku vodu iz obližnje rječice, a grijao se na drva koja je prikupljao u šumi.

Ponovno je prevezen u zatvor.

(Hina)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti