Kinezi nastavljaju Samsungovim stopama: Stižu novi telefoni i tableti sa savitljivim ekranima

LG Display surađuje s nekoliko kineskih kompanija na razvoju telefona i tableta sa savitljivim ekranima, a predstavljanje ovih proizvoda očekujemo sljedeće godine.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 20.11.2018. / 16:59

Xiaomi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon godina najava i glasina, Samsung je nedavno napokon probio led i prikazao koncept uređaja sa savitljivim ekranom, dok predstavljanje službenog modela očekujemo početkom sljedeće godine. Ova južnokorejska kompanija nije jedina koja radi na uređajima s ovom tehnologijom te bi tijekom 2019. nekoliko kineskih kompanija trebalo predstaviti telefone i tablete sa savitljivim ekranima.

Prema informacijama medija iz Južne Koreje, LG Display također razvija savitljive ekrane te trenutačno surađuju s nekoliko kineskih kompanija koje će u svojim proizvodima koristiti takve ekrane, a riječ je o Lenovu, Huaweiju i Xiaomiju.

Suradnja s Lenovom trebala bi rezultirati s prvim tabletom sa savitljivim ekranom te ove kompanije trenutno razvijaju ekran dijagonale 13,3 inča rezolucije 2560x1600 piksela. Ekran bi se trebao savijati prema unutra (slično kao i Samsungov uređaj, samo što neće imati dodatni vanjski ekran), a tablet čije ime još nije poznato, na tržištu možemo očekivati krajem sljedeće godine.

S Huaweijem LG Display razvija savitljivi ekran dijagonale 6 inča – kada se uređaj zatvori, tj. savije, ekrani će se nalaziti s vanjske strane tako da će, kada je savinut, njegove dimenzije biti slične kao dimenzije telefona s 3 inčnim ekranima, no vjerojatno će ipak biti deblji. Osim s LG Displayem, Huawei navodno sličan uređaj razvija i s kineskim proizvođačem BOE.

Što se Xiaomija tiče, ova kompanija također radi na telefonu sa savitljivim ekranom koji bi mogao biti sličniji Huaweijevom uređaju smartphoneu, nego Samsungovom gadgetu koji će biti hibrid telefona i tableta.

Pored navedenih kompanija, već neko vrijeme kruže glasine i o prvom LG-eovom smartphoneu sa savitljivim ekranom kojeg bi mogli prikazati već početkom sljedeće godine na sajmu CES koji se održava u prvoj polovici siječnja u Las Vegasu.

Izvor: ZDnet

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti