Korisnici stare generacije Microsoftove konzole moći će igrati najjače igre napravljene za Xbox Series X

Krajem godine očekujemo integraciju Xbox Cloud Gaminga s Xboxom One, što bi trebalo omogućiti igranje najnovijih igara na starom hardveru.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.06.2021. / 15:14

Xbox (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Brojni gameri i dalje s nestrpljenjem čekaju dolazak konzola nove generacije u trgovine kako bi mogli uživati u najnovijim i najatraktivnijim videoigrama, no zbog velike potražnje i nestašice čipova, PS 5 i Xbox Series X gotovo je nemoguće pronaći u trgovinama i online. No za uživanje u najnovijim igrama za Xbox uskoro neće biti potrebna najnovija konzola, već će u tom iskustvu moći uživati i vlasnici Xboxa One, konzole predstavljene još 2013. godine.

Slika nije dostupna Zaista nije bila prvotravanjska šala: Microsoft predstavio - frižider Xbox

Način na koji će vlasnici starijeg hardvera moći uživati u svim čarima npr. Flight Simulatora koji će uskoro biti dostupan za kupovinu korisnicima nove generacije Xboxa jest putem cloud servisa Xbox Cloud Gaming. Kako je komentirao Will Tuttle iz Microsofta, korisnici starije generacije njihove konzole putem tog servisa moći će uživati u najnovijim naslovima, jednako kao što iste igre mogu igrati na telefonima, tabletima i računalima.

Kako se sama igra streama, odnosno koristi procesorsku i grafičku snagu clouda, stariji hardver Xboxa One neće biti nikakav problem, već će za uživanje u igrama biti dovoljna samo internetska veza i pretplata na servis xCloud.

Slika nije dostupna Microsoft pokrenuo "Netflix za videoigre" na Androidima

Kako naglašavaju na The Vergeu, do sada su iz Microsofta govorili kako će servis Xbox Cloud Gaming na konzolama omogućiti isprobavanje igara prije downloada, no čini se kako će omogućiti puno više od toga - pristup velikom broju igara, uključujući i najnovije naslove. Kada će Microsoftov gamerski servis postati dostupan korisnicima Xboxa One nije poznato, no prema riječima prvog čovjeka Microsofta za xCloud, to možemo očekivati do kraja godine.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti