Korisnici TikToka počeli dobivati obavijesti o velikom novitetu koji kompanija priprema

O novoj opciji govori se već neko vrijeme, a čini se kako je njeno predstavljanje jako blizu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.04.2024. / 12:46

TikTok (Foto: Afp)

Nakon što su društvene mreže i online servisi poput Instagrama i YouTubea predstavile svoje konkurente TikToku u obliku Reelsa i Shortsa, sada je kineska društvena mreža odlučila predstaviti novu opciju, odnosno aplikaciju s kojom namjeravaju napasti tržište kojim vlada Instagram. Već smo pisali o aplikaciji za koju se ranije govorilo da bi se mogla zvati TikTok Photo, a sada su se pojavile neke nove informacije o planovima ove kompanije, kao i konkretno ime nove aplikacije.

Mark Zuckerberg Dok je TikTok u problemima, konkurenti slave: Evo tko bi mogao profitirati zabranom popularne platforme

Naime, dio korisnika TikToka dobio je obavijest od kompanije o novoj aplikaciji za objavu fotografija nazvanu TikTok Notes. Putem te aplikacije, navodi se u obavijesti, dijelit će se postojeće, ali i buduće fotografije koje korisnici objavljuju na TikToku. Prebacivanje svih fotografija i buduća objava na Notesu, naglašava se, nije obavezna te korisnici imaju mogućnost odlučiti se na njeno korištenje ili je ignorirati, odnosno nastaviti koristiti TikTok kao i do sada, bez izdvajanja fotografija u posebnu aplikaciju.

Prema Tech Crunchu, jedno je vrijeme bila dostupna i stranica na adresi photo.tiktok.com (sada više nije dostupna) putem koje su se objave s TikToka mogle otvoriti u novoj aplikaciji Notes. Iz TikToka su novinarima ove stranice potvrdili kako istražuju načine koji bi korisnicima omogućili stvaranje i dijeljenje svoje kreative kroz tekst i fotografiju, no nisu komentirali kada bi ova aplikacija mogla postati svima dostupna, odnosno kada je planiraju službeno lansirati.

TikTok Odlične vijesti za sve korisnike TikToka koji videozapise gledaju na većim ekranima

No kako su TikTokeri već počeli dobivati obavijesti o Notesu, nije teško zaključiti kako je njeno lansiranje blizu. S obzirom na to da je riječ o aplikaciji koja će koristiti postojeću korisničku bazu TikToka, ne bi trebalo biti problema s brojem korisnika, a bit će zanimljivo vidjeti može li Notes ugroziti Instagram, dominantnu društvenu mrežu kada je u pitanju dijeljenje fotografija.

Ovo nije jedini novitet koji TikTok planira, odnosno s kojim eksperimentiraju. Kompanija je ranije uvela podršku za tekstualne objave, a navodno razmišljaju i o povećanju ograničenja trajanja videozapisa na čak 30 minuta. Time bi, naravno, ušli na teritorij kojim vlada YouTube.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti