Kreatorica igre 'Sea of Solitude' drži masterclass na 18. Zagreb Film Festivalu

Program ZFF Industrija donosi pregršt zanimljivih predavanja i događanja na temu filmske, ali i industrije videoigara.

Zimo Zimo | 04.11.2020. / 17:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Program Industrije 18. izdanja Zagreb Film Festivala (9.-15.11.2020.) i ove godine je dijelom posvećen industriji videoigara. Zbog epidemiološke situacije sva događanja odvijat će se online, uz podršku partnera HUB385. Program će se  prenositi na službenoj stranici ZFF-a i na društvenim mrežama (Facebook event).

Program počinje u ponedjeljak (9.11. u 17h) masterclassom Videoigre: Dizajn čudovišta temeljen na ljudskim emocijama kreativne šefice studija Jo-Mei, Cornelije Geppert. Predavanje predstavlja koncept i stvaranje igre Sea of Solitude koja aktualizira problem mentalnog zdravlja slijedeći premisu „kad ljudi postanu preusamljeni pretvaraju se u čudovišta“. U ovoj avanturi pratimo Kay, mladu ženu koja se probudi u olujnom oceanu. Kreće na putovanje da otkrije što joj se dogodilo i pritom susreće čudovišta koja, poput nje, pate od usamljenosti. Igru Sea of Solitude zastupa Electronic Arts, jedan od najvećih proizvođača videoigara na svijetu.
 
Drugog dana (utorak 10.11. u 17h) nastavlja se tema videoigara kroz masterclass Igre bez granica: Europske koprodukcije Thierryja Baujarda, suosnivača francusko-njemačkog akceleratorskog programa za videoigre SpielFabrique. Riječ je o predavanju koje pokriva strategije međunarodnih suradnji za kritičnu veličinu i vidljivost u produkciji videoigara.

Nakon predavanja uslijedit će panel diskusija Hrvatska kao igrač u europskim koprodukcijama na kojoj će sudjelovati Chris Marcich (HAVC), Thierry Baujard (SpielFabrique), Andrej Levenski (Klaster hrvatskih proizvođača računalnih igara) i Davor Švaić (ADU), uz  moderiranje Srđana Laterze

Sva tri događanja koja tematiziraju videoigre realizirana su u sklopu projekta DigiTelling, u organizaciji Francuskog instituta u Hrvatskoj i Goethe-Instituta Kroatien, uz potporu Francusko-njemačkog kulturnog fonda i u suradnji s inicijativom Edu4Games.  

Ostatak industrijskih događanja na ZFF-u donosi predavanje Identificiranje suštine i koncepta s ciljem pripreme i predstavljanja vaših ideja za TV-serije producentica Valeria Richter i Helene Granqvist; masterclass renomiranog rumunjskog redatelja Radua Judea pod naslovom Režijske metode u igranim i dokumentarnim filmovima; masterclass script-doktorice Bobette Buster, gostujuće profesorice u studijima Pixar i Disney Animation, pod naslovom Očaranost na djelu: Kako film mijenja svijet. Tu su još dva panela koja će probati odgovoriti na pitanja Kako institucije i dobri primjeri prakse mogu pomoći europskom filmu tijekom COVID-19 krize?, te završni Pitching forum Industrije Mladost! na kojem će studenti šest akademija iz regije predstaviti svoje projekte.

Također, u sklopu programa Industrije će se u subotu i nedjelju (14.-15. 11.) održati dječja radionica Moja prva videoigra pod vodstvom mentorice Nike Tilić. Tehnikom MIT Scratcha najmlađi će oživjeti svoje šaljive viceve u obliku videoigre. Zainteresirani mali game developeri (u dobi od 7 do 13 godina) još uvijek se mogu prijaviti i rezervirati svoje mjesto.

Radionica Moja prva videoigra (Foto: ZFF) Prijavite klince na kreativnu dječju radionicu "Moja prva videoigra"

Više detalja i raspored događanja može se pronaći na stranici zff.hr/industrija. Događanja otvorena za javnost prenosit će se službenoj stranici festivala i na društvenim mrežama Zagreb Film Festivala. Događanja su besplatna i za sudjelovanje nije potrebna prethodna registracija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti