Kultni Atari odlazi u stečaj s preustrojem

Kultni proizvođač video igara Atari jučer je podnio zahtjev za odlaskom u stečaj s preustrojem kako bi se odvojio od svoje matične francuske tvrtke. Povijest Atarija seže u same početke industrije video igara s naslovom Pong, a ovaj potez podsjeća nas da ni kultna imena industrije ne mogu živjeti zauvijek.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 21.01.2013. / 13:56

Kultni Atari odlazi u stečaj s preustrojem

Kultni proizvođač video igara Atari jučer je podnio zahtjev za odlaskom u stečaj s preustrojem kako bi se odvojio od svoje matične francuske tvrtke. Povijest Atarija seže u same početke industrije video igara s naslovom Pong, a ovaj potez podsjeća nas da ni kultna imena industrije ne mogu živjeti zauvijek. Kako piše Venture Beat, Atari već nekoliko mjeseci traži kupca, a cilj ovog poteza je izgradnja samostalne egzistencije za američku tvrtku.

'Ovim potezom operacije američkog Atarija nastoje se odvojiti od strukturnih financijskih tereta svog francuskog matičnog holdinga, Atari SA (bivši Infogrames SA), te će se pokušati osigurati neovisni kapital za budući rast, prije svega u području digitalnih i mobilnih igara', napisala je tvrtka u priopćenju.

Atari se pomaknuo od maloprodajnih igara prema proizvodnji digitalnih igara i licenciranju. Usmjereni su na razvoj mobilnih igara na temelju nekih od Atarijevih franšiza. Ukupno, Atari ima više od 200 naslova igara, a najnoviji naslovi uključuju Atari Greatest Hits, Outlaw, Breakout i Asteroids Gunner.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti