Larry Page zamijenit će Eric Schmidta kao CEO-a Googlea

Nova rušada dogodila se nakon što je Google objavio svoje prihode poslijednjeg kvartala prošle godine, a uz koju je i objavio novog CEO-a u Larry Pagea.

Zimo Zimo Zimo | 21.01.2011. / 08:19

Larry Page zamijenit će Eric Schmidta kao CEO-a Googlea

Nova rušada dogodila se nakon što je Google objavio svoje prihode poslijednjeg kvartala prošle godine, a uz koju je i objavio novog CEO-a -- Larry Pagea.

Google je objavio netto prihode od 6.4 milijardi dolara, te je dobit po dionici iznosila 8.75$ (hvala t. iz komentara na ispravku), a uz prihode objavio je i promijenu na vrhu kompanije pa je tako mjesto Schmidta, koji je u Google vršio ovu dužnost od 2001., preuzeo 37 godišnji suosnoviač kompanije Larry Page.

Schmidt je u svojoj karijeri kao CEO kompaniju uzdignuo sa tražilice iz silicijske doline u globalnu i najuspješniju tražilicu sa rastom preko 29 milijardi dolara samo u 2010. Pod vodstvom Schmidta, Google je objavio svoje najznačanije proizvode poput Gmaila, Chormea i Androida.

U svom dopisu objavio je kako je siguran da će Larry upotpuniti svoju viziju sa tehnologijom kojom Google raspolaže. Također je napomenuo kako je vrlo ponosona na svojih 10 godina rada u Googleu, te kako će kompanija, sa Larryem na čelu biti još bolja. Schmidtova uloga biti će izvršni predsjednik Googlea.

Cijelo pismo Eric Schmidta možete pročitati na blogu Googlea, a kako sam smatra Googleu više nije potreban nadozor odraslih za svakodnevne operacije, istaknuo je na svom Twitteru.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti