LG predstavio prvi bežični OLED TV na svijetu

Zahvaljujući naprednoj tehnologiji južnokorejske kompanije, osim strujnog, ovaj je televizor oslobođen svih ostalih kabela.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 04.08.2023. / 14:20

LG SIGNATURE OLED M (Foto: LG)

LG je lansirao prvi bežični OLED televizor na svijetu, koji je prvo dostupan u Južnoj Koreji, a naknadno bi se trebao pojaviti i na tržišta SAD-a i Europe. Riječ je o modelu s velikom dijagonalom ekrana (čak 97 inča, odnosno skoro 245 cm) 4K rezolucije i frekvencijom osvježavanja od 120 Hz.

"Besplatni" televizor Planiraju podijeliti milijune besplatnih televizora, no postoji jedan uvjet koji je potrebno ispuniti

Model LG SIGNATURE OLED 97M3 koristi bežično rješenje za prijenos videozapisa i zvuka u 4K tehnologiji nazvano Zero Connect Box, a zahvaljujući naprednoj tehnologiji južnokorejske kompanije, osim strujnog, televizor je u potpunosti oslobođen ostalih kabela. Njihovo rješenje za bežično povezivanje radi i s drugim uređajima, pa će vlasnici televizora moći bez kabela povezati npr. igraće konzole, set-top boxove i druge uređaje. Također, treba izdvojiti i podršku za Dolby Vision i Dolby Atmos.

Tehnologija omogućuje različite opcije povezivanja, uključujući i one najpopularnije, tj. najkorištenije poput HDMI-ja, USB-a, LAN-a i bluetootha, a kako bi prijenos slike i zvuka bio optimalan, Zero Connect Box prepoznaje najbolju putanju prijenosa te ima i podesivu antenu koju je moguće prilagoditi lokaciji zaslona. LG-jevo bežično AV prijenosno rješenje može prenositi velike količine podataka brzinom do tri puta većom u odnosu na postojeći Wi-Fi 6E standard.

Iako je bežična povezivost televizora njegova najveća prednost i ono što ga razlikuje od konkurencije, LG SIGNATURE OLED M može se pohvaliti i s, kako su ga nazvali iz te kompanije, galerijskim dizajnom, zahvaljujući kojem se može neprimjetno montirati uza zid, bez potrebe za njegovim postavljanjem na ormarić ili komodu.

Slika nije dostupna Televizori sve više postaju poput igraćih konzola

Kako je u objavi za medije komentirao voditelj razvojnog odjela u tvrtki LG Home Entertainment Baik Seon-pill, SIGNATURE OLED M prvi je televizor ovakve vrste koji korisnicima pruža novu razinu slobode u uređenju njihova životnog prostora.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti