LG prvi veliki proizvođač pametnih telefona koji se povlači s tržišta

Južnokorejski LG Electronics Inc prvi je veliki proizvođač pametnih telefona koji će ukinuti taj proizvodni lanac zbog gubitaka nakon što nije uspio pronaći kupca.

Hina | 05.04.2021. / 09:08

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Odluka da se povuče ostavit će upražnjeno oko 10 posto tržišta u Sjevernoj Americi gdje je treći po snazi i gdje će se za taj dio tržišta boriti Samsung Electronics i Apple Inc.

"U SAD-u LG je ciljao tržište uređaja srednjih do nižih cijena i to znači da će Samsung, koji ima umjerenije cijene od Applea, biti u boljoj poziciji privući korisnike LG-a", kazao je Ko Eui-young, analitičar u Hi Investment & Securities.

Slika nije dostupna Nova verzija električne zvijeri: Predstavljen Hummer EV SUV

Slika nije dostupna Pogledajte Hyundaijev nebeski spektakl s kojim je oboren Guinnessov rekord

LG-ov odjel pametnih telefona bilježi gotovo šestogodišnje gubitke od ukupno 4,5 milijarda dolara.

Napuštanje tako kompetitivnog tržišta omogućit će LG-u da se fokusira na područja poput dijelova za električne automobile, pametne kuće i povezane uređaje, navodi se u priopćenju tvrtke.

U bolja vremena LG je imao brojne inovacije na području mobilne telefonije i na vrhuncu u 2013. bio je treći najveći proizvođač pametnih telefona nakon Samsunga i Applea.

Na silazni put je tvrtku, prema analitičarima, gurnulo i nedovoljno znanje u suprotstavljanju novim kineskim konkurenatima.

Trenutni globalni udio LG-ija tek je dva posto i prošle godine na tržište je plasirao 23 milijuna pametnih telefona dok je Samsung plasirao 256 milijuna.

Nokia 5.4 - 3 RECENZIJA: Nokia 5.4 - telefon koji privlači svojom robusnošću i cijenom

Slika nije dostupna NLP ili kad računalo napokon shvati što je čovjek želio reći

LG će osiguravati potporu i nove verzije programa za postojeće korisnike još neko vrijeme.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti