Lily Allen i T-Pain u novom spotu pokazali Aston Martinov prozirni smartphone!

Prije desetak dana na YouTube-u se pojavio novi hit s T-Painom i Lily Allen. Pjesma je preslušana već preko 2,6 milijuna puta

Zimo Zimo Ivan Klarić | 11.10.2011. / 13:46

Lily Allen i T-Pain u novom spotu pokazali Aston Martinov prozirni smartphone!

Prije desetak dana na YouTube-u se pojavio novi hit s T-Painom i Lily Allen. Pjesma je preslušana već preko 2,6 milijuna puta, no osim same glazbe, u oko upada jedan poseban detalj.

U spotu se pojavljuje i Aston Martinov prozirni smartphone, koji je, sudeći po komentarima, oduševio mnoge.

Koji je to mobitel? Je li to iPhone 5? Postoji li ovaj mobitel u stvarnom svijetu? Samo u neki od komentara ispod spota na YouTubeu.

Istražili smo i saznali! Radi se o Aston Martinovom prozirnom smartphoneu koji je rezultat suradnje britanskog automobilskog diva s Kanadskim proizvođačem mobilnih uređaja Mobiadom. Uređaj, za razliku od ostalih gadgeta, nije predstavljen na nekom tehnološkom događaju, već početkom ove godine na sajmu nakita i satova u Švicarskoj. BaselWorld je jedan od najpoznatijih svjetskih sajmova na kojem vodeći svjetski brandovi satova i nakita predstavljaju svoje luksuzne, skupocjene proizvode.

CPT002, koncept Aston Martinovog prozirnog smartphonea predstavljen je na ovom sajmu upravo zbog materijala od kojih je mobilni uređaj izrađen. Kućište telefona izrađeno je od prozirnog safir kristala, dok rubove krasi platina.

Putem Aston Martin smartphonea moguće je pristupiti svim aplikacijama, kao i kod običnih smartphonea. Tu svoje prste ima Google, jer ovaj mobilni uređaj pokreće operativni sustav Android.

CPT002 zapravo je namijenjen vozačima Aston Martin automobila jer su mnoge funkcije integrirane s funkcijama luksuznih automobila. Mobitel može otključati Aston Martin automobil te se automatski povezuje s GPS uređajem i LCD ekranom u automobilu, kako bi korisniku omogućio pristup društvenim mrežama i sličnim alatima.

Ipak, jedna od glavnih značajki telefona je njegova uloga u sigurnosnom sustavu. Mobiadov uređaj poslužit će kao dodatni senzor u slučaju nezgode. Izračunavajući kojom brzinom će vozač i putnici udariti tijelom u elemente ispred sebe, on te podatke prenosi računalu u automobilu koje na temelju njih aktivira zračne jastuke mnogo preciznije.

Aston Martin i Mobiado u Baselu nisu dali do znanja kada će, i hoće li uređaj zaista krenuti u serijsku izradu, no pretpostavlja se kako bi se to zaista moglo dogoditi, a uređaj bi se trebao prodavati uz Aston Martin automobile.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti