Loše vijesti za ljubitelje Call of Dutyja

Čini se kako Activision sljedeće godine neće objaviti novu verziju igre Call of Duty, već će je prebaciti za 2024.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.02.2022. / 12:12

CoD: Modern Warfare (Foto: Call of Duty)

Loše vijesti stižu iz Activision Blizzarda za sve ljubitelje franšize Call of Duty. Još od 2005. svake je godine izdana nova verzija igre, no taj bi se niz sljedeće godine mogao prekinuti jer bi se verzija planirana za 2023. mogla objaviti godinu dana kasnije. Odmah treba naglasiti kako razlog za to ne treba tražiti u Microsoftu koji je nedavno preuzeo tvrtku za skoro 70 milijardi dolara.

Slika nije dostupna Visoka cijena za konzole nove generacije: Call of Duty: Black Ops Cold War stiže u studenom

Informaciju o odgodi CoD-a objavili su novinari Bloomberga pozivajući se na izvore iz tvrtke, a prema njima jedan od razloga je što posljednje njihovo izdanje Call of Duty: Vanguard nije ispunilo očekivanja. To je ekipu iz kompanije navelo na razmišljanje kako je tempo izdavanja novih verzija igre ipak prebrz te je dijelu korisnika previše svaku godinu kupovati novu verziju igre, iako za slabiji interes za Vanguardom u kompaniji razloge vide u konkurenciji (Battlefieldu 2042), ali i besplatnoj verziji Call of Duty: Warzone.

Upravo na igrama iz ove franšize Activision zarađuje veliki novac te je Call of Duty obično u vrhu liste najprodavanijih igara godine.

Sada se situacija, čini se, malo promijenila te iz Activisiona rade na novim projektima s kojima bi nadoknadili te potencijalne gubitke. Jedan od njih je i dodatan sadržaj za nadolazeću ovogodišnju verziju CoD-a te potpuno novu online igru koja još nije najavljena.

CoD: Modern Warfare Bijes zbog Urkistana: Rusi smatraju da je riječ o demonizaciji njihove zemlje i pokušaju lažiranja povijesti

Nakon što su se ove informacije proširile mrežom, reagirali su i iz Activisiona. IGN-u su poslali izjavu u kojoj kažu da pripremaju novi premium i besplatni sadržaj franšize Call of Duty za ovu, sljedeću i godine poslije toga, no ipak nisu direktno demantirali informaciju da 2023. neće predstaviti standardnu novu verziju ove igre.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti