Riječ je o MAN-ovu specijalnom vozilu čiji dizelski agregat razvija 532 konjske snage i koji ima 12 stupnjeva transmisije na svih šest kotača.

Izvana izgleda poput bunkera, no unutra sve odiše luksuzom, počevši od poveće kuhinje koja dolazi s dva indukcijska grijača, sudopera od nehrđajućeg čelika, mikrovalne pećnice, perilice posuđa, 130-litarskog hladnjaka te 65-litarskog zamrzivača.

Sva ta bijela tehnika vuče energiju iz litijske baterije snage 24,6 kilovatsati, odnosno1200 ampersati. Moćna baterija spojena je na mrežu solarnih panela snage 1850 vata, s dvostrukim inverterima i kompletnim sustavom za praćenje rada.

Čak i u slučaju da se solarni paneli oštete, s vozilom dolazi i sekundarni Hondin prenosivi generator, koji može napajati vozilo i sve sustave u njemu još dva tjedna izvan mreže.

Mislili su i na zalihe vode, pa tako ovo vozilo ima dvostruki spremnik za vodu kapaciteta 600 litara.

Vozilo ima i posebnu spavaću sobu s velikim krevetom. Zapravo, toliko je toga nakrcano u to vozilo da bi bilo gotovo nemoguće sve to u nekom razumljivom slijedu pobrojiti.

Spremnik goriva je masivan, ako se u obzir uzme i rezervni spremnik goriva od čak 980 litara. Samo s rezervnim spremnikom UNICAT bez problema može bez potrebe za punjenjem prijeći dodatnih 3200 kilometara.

Pogledajte video, ali ne zaboravite, pridržavajte se epidemioloških mjera i ostanite doma.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju