Ma kakva pandemija, ovo vozilo spremno je i za zombi-apokalipsu

S cijenom od 1,5 milijuna dolara ekspedicijsko vozilo UNICAT 6x6 MD56c nije spremno samo za zahtjevne ekspedicije već i za zombi-apokalipsu. U vremenima globalne pandemije, jakih epidemioloških mjera i socijalnog distanciranja, biti kod kuće, a opet biti mobilan moglo bi se smatrati pravim postignućem.

Branimir Vorša | 22.04.2020. / 12:27

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Riječ je o MAN-ovu specijalnom vozilu čiji dizelski agregat razvija 532 konjske snage i koji ima 12 stupnjeva transmisije na svih šest kotača.

Izvana izgleda poput bunkera, no unutra sve odiše luksuzom, počevši od poveće kuhinje koja dolazi s dva indukcijska grijača, sudopera od nehrđajućeg čelika, mikrovalne pećnice, perilice posuđa, 130-litarskog hladnjaka te 65-litarskog zamrzivača.

Sva ta bijela tehnika vuče energiju iz litijske baterije snage 24,6 kilovatsati, odnosno1200 ampersati. Moćna baterija spojena je na mrežu solarnih panela snage 1850 vata, s dvostrukim inverterima i kompletnim sustavom za praćenje rada.

Čak i u slučaju da se solarni paneli oštete, s vozilom dolazi i sekundarni Hondin prenosivi generator, koji može napajati vozilo i sve sustave u njemu još dva tjedna izvan mreže.

Mislili su i na zalihe vode, pa tako ovo vozilo ima dvostruki spremnik za vodu kapaciteta 600 litara.

Vozilo ima i posebnu spavaću sobu s velikim krevetom. Zapravo, toliko je toga nakrcano u to vozilo da bi bilo gotovo nemoguće sve to u nekom razumljivom slijedu pobrojiti.

Spremnik goriva je masivan, ako se u obzir uzme i rezervni spremnik goriva od čak 980 litara. Samo s rezervnim spremnikom UNICAT bez problema može bez potrebe za punjenjem prijeći dodatnih 3200 kilometara.

Pogledajte video, ali ne zaboravite, pridržavajte se epidemioloških mjera i ostanite doma.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti