McLaren kroz esport natjecanja traži novog vozačkog asa

Iz McLarena dodaju i kako je to pokazatelj da je esport novi izvor za pronalaženje potencijalnih vozačkih talenata.

Martina Čizmić | 06.07.2018. / 15:00

Esport (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Nakon što je prošle godine uspješno organizirao McLaren World's Fastest Gamer, natjecanje u vožnji simulacija utrka, McLaren se ponovno vraća u svijet esporta.

Pobjednik prošlogodišnjeg natjecanje Rudy van Buren u međuvremenu je postao testni vozač za McLarenov simulator utrka Formule 1, što je McLarenu bio dovoljan pokazatelj kako je moguće vještine naučene u svijetu videoigara upotrijebiti i u stvarnom svijetu.

Prošlogodišnje natjecanje pokazalo je kako se vještine naučene u virtualnom svijetu mogu primijeniti i u stvarnom svijetu. To je jedinstveno za žanr utrka, istaknuo je McLarenov direktor za esport Ben Payne.

Nova McLarenova inicijativa Shadow Project omogućit će igračima različitih simulacija utrka na različitim platformama da odmjere snage i pokažu tko je najbolji.

Pobjednik Shadow Projecta osvojit će mjesto u novom McLarenovu esport timu i zastupati momčad diljem svijeta.

McLarenov Shadow Project bit će najotvorenije i najinkluzivnije esport natjecanje na svijetu. Tražimo najtalentiranije virtualne vozače iz cijelog svijeta, dodaje Payne.

Iz McLarena dodaju i kako je ovo pokazatelj da je esport novi izvor za pronalaženje potencijalnih vozačkih talenata.

McLaren planira razviti koncept kojim bi stvorio šire zanimanje za esport natjecanja u simulacijama utrka diljem svijeta te povećao broj natjecatelja.

Zanimljivo je što, iako McLaren sudjeluje u natjecanju Formula 1, Shadow Project neće obuhvatiti F1 videoigru. Natjecatelji će se natjecati u Real Racing 3 na pametnim telefonima, Forza Motorsport na Xboxu te iRacing i rFactor 2 na PC-ju.

Hoće li ovaj projekt iznjedriti novog McLarenova vozačkog asa ili esport zvijezdu, tek ćemo vidjeti. U McLarenu su uvjereni da hoće.

Izvor: Esport Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti