Microsoft gasi streaming platformu u koju je uložio milijune i ulazi u partnerstvo s Facebookom

Svi Mixerovi korisnici od 22. srpnja bit će preusmjereni na Facebook Gaming, a ugovori s nekim od najpopularnijih gamera su raskinuti.

Martina Čizmić | 23.06.2020. / 14:26

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što su uložili desetke milijuna dolara u izgradnju svog streaming servisa usmjerenog prema gamerima te potpisali izdašne ugovore s nekim od najpoznatijih streamera i gamera, u Microsoftu su donijeli neobičnu odluku. Odlučili su ugasiti Mixer i ući u partnerstvo s Facebookom.

Kako su objavili na službenom blogu, "sljedeći korak za Mixer" je da će od 22. srpnja svi korisnici umjesto na Mixer biti preusmjereni na Facebookov video streaming portal i aplikaciju Facebook Gaming.

Iz Microsofta priznaju kako su se na ovakav potez odlučili jer nisu uspjeli ostvariti zacrtane ciljeve s Mixerom. Točnije, u usporedbi s Amazonovim servisom Twitch, Mixer nije imao nikakve šanse.

Čak ni nakon što su Twitchu "oteli" poznate gamere i streamere Tylera "Ninju" Blevinsa i Michaela "Shrouda" Grzesieka, gledatelji nisu bili zainteresirani za još jedan streaming servis.

Iako su ugovori tih gamera vrijedili nekoliko desetaka milijuna dolara, iz Microsofta su poručili kako su oni poništeni.

Također, Phil Spencer iz Xboxa dodao je kako tehnologija koja je nastala u procesu stvaranja Mixera neće otići u nepovrat.

Microsoft Teams iskoristit će Mixerova ulaganja u nisku latenciju videostreaminga, interaktivnost u stvarnom vremenu te tehnologiju videodistribucije kako bi se poboljšale naše mogućnosti za prikazivanje video i virtualnih iskustava. Primjenjivanje tih mogućnosti na nova iskustva omogućit će korisnicima bolje iskorištavanje Teamsa, stoji na blogu koji potpisuje Spencer.

Inače, treba istaknuti kako Facebook Gaming svakog mjeseca aktivno koristi više od 700 milijuna ljudi, a partnerstvo s Microsoftom otvorit će Facebooku put prema svim korisnicima Xboxa.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti