Prema pisanju New York Timesa, Microsoftov CEO Steve Ballmer i Adobeov CEO Shantanu Narayen sastali su se kako bi raspravljali o strategiji spajanja ovih dviju giganta da poraze Appleovu iOS platformu.

Na sastanku koji je trajao više od sad vremena, jedna od glavnih tema bila je upravo Apple, i njegova kontrola nad tržištem mobilnih telefona, te kako se Adobe i Microsoft mogu udružiti u borbi protiv Applea. Jedna od mogućnosti je bila akvizicija Adobea od strane Microsofta.

Ako se vratimo tri godine unatrag, Microsoft i Adobe vodili su borbu za tržište software-a, nakon što je Microsoft objavio svoj Silverlight koji je bio direktna konkurencija Adobe Flashu.

Ballmer i Narayen razgovarali su o kontroverznoj odluci Steve Jobsa u kojoj je blokirao Adobe Flash-a na Appleovim mobilnim uređajima, te mogu li svojim udruživanjem Microsoft i Adobe zaprijetiti Appleu i zaustaviti njegov ogroman rast.

Zanimljivo je kako Apple vodi svoj rat protiv ostatka kompanija. Ako to pogledamo iz druge perspektive uvijek nailazimo na nekoliko udruženih kompanija koji se bore protiv Applea, recimo Dell sa svojim tablet uređajem i Google sa svojim Android OS-om bore se protiv Appleovog iPad sa Appleovim iOS-om.

Što mislite hoće li Apple moći držati tu prednost, ili će udruživanjem nekih kompanija Appleov udio na tržištu mobilnih uređaja pasti?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju