Svake se sekunde i pol u svijetu registrira jedna aplikacija za Twitter, čime se širi ekosistem ove sve popularnije kompanije.

Čak 750.000 developera sudjeluje u gradnji Twittera kao snažnog alata za promociju, breaking news ili nešto treće.

Broj od milijun registriranih aplikacija prilično je brzo narastao s obzirom da je prije godinu dana postojalo samo 150.000 aplikacija za Twitter.

Iako možda nisu toliko poznate i popularne kao one od Facebooka, aplikacije Twittera sve su češći alat za jednostavnu prijavu na neki od portala ili servisa, čime se zaobilazi, sada već zastarjeli proces prijave koji je zahtijevao od korisnika mail adresu, pa autorizaciju.

Naravno, ovo je samo jedan od mnogo drugih primjera kako koristiti Twitter aplikacije u korisne svrhe. Neke od poznatih primjera aplikacija su Mass Relevance, Trendrr, Datasift, Poptweets, Radian6, i drugi.

S obzirom da se broj developera povećao, Twitter je objavio i novu stranica namijenjenu upravo njima, gdje bilo tko može početi izrađivati aplikacije, razmjenjivati ideje sa drugim developerima i pronaći korisne savjete koji su im potrebni da kreiraju aplikaciju za svoj posao ili neki proizvod.

Za sve informacije pratite ZIMO na Twitteru. Hoćete li probati raditi aplikacije za Twitter?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju