Može li umjetna inteligencija donijeti uspjeh novoj društvenoj mreži?

Nova društvena mreža pokušat će privući korisnike zanimljivim konceptom temeljenom na umjetnoj inteligenciji

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 27.08.2017. / 10:16

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Može li se uopće u današnje vrijeme pojaviti društvena mreža koja ima kvalitetu i opcije da osigura svoje mjesto na žestokom bojnom polju gdje je godinama Facebook apsolutno dominantan i na kojem neke od najvećih društvenih mreža muku muče da opstanu? Teško je reći, ali zanimljivo je pratiti kako, primjerice, Twitter ima konstantnih problema s privlačenjem novih korisnika, zadržavanjem postojećih, dok dioničari čupaju kosu. Tu je i novi trend prema kojem mlađi korisnici napuštaju Facebook i okreću se Snapchatu ili Instagramu…

Kako onda očekivati da se netko novi probije među velikane? Pa, iskreno, teško, ali nova društvena mreža nazvana Polygram pokušat će na krilima umjetne inteligencije zaintrigirati nove korisnike. Koncept je jednostavan u praksi; na svaku poruku ili objavu možete odgovoriti “smajlićem”, što na prvi pogled zvuči suhoparno, ali emotikoni u Polygramu će biti temeljeni na vašim stvarnim osjećajima vezanim uz objavu, fotografiju ili video, jer će aplikacija skenirati vaše lice i na osnovu toga odabrati odgovarajući “smajlić”.

Postoje tu, naravno, i brojne druge opcije, ali upravo ova izdvaja Polygram iz mase. Teško je reći hoće li priča uspjeti, no kako cijela stvar funkcionira pogledajte u video zapisu. Za sada je aplikacija dostupna samo za Appleov iOS.

 

Polygram from Faryar Ghazanfari on Vimeo.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti