Musk priprema teren za službeno preuzimanje Twittera: Od Chief Twita do obraćanja oglašivačima

Nisam to napravio jer bi bilo lagano. Nisamo to napravio kako bi zaradio novac. Napravio sam to kako bi pomogao čovječanstvu, koje volim. I činim to s poniznošću, prepoznajući da bi neuspjeh, unatoč našim najboljim namjerama, mogao biti stvarna mogućnost, napisao je Musk u obraćanju oglašivačima.

Martina Čizmić | 27.10.2022. / 15:48

Elon Musk (Foto: Afp)

 Iako službeno još nema potvrde da su Elon Musk i čelnici Twittera potpisali obvezujući ugovor kojim će ova društvena mreža prijeći u vlasništvo njenog najvećeg zagovornika i obožavatelja, čini se kako je taj trenutak samo pitanje vremena. 

Podsjetimo, Musk je još u travnju objavio ponudu za preuzimanje Twittera. Nakon što su se dioničari i direktori Twittera pobunili protiv takve ideje, ipak su prihvatili Muskovu ponudu. I tu je krenula sapunica koja je trajala šest mjeseci. 

Musk je postavio neke zahtjeve pred Upravni odbor Twittera, a kad nije dobio, prema njemu "zadovoljavajuće" odgovore, zaprijetio je da od preuzimanja neće biti ništa. 

Direktori u Twitteru nisu mu ostali dužni. Odlučili su ga tužiti, ne bi li ga sudski prisilili da ispoštuje ponudu i preuzme Twitter po cijeni koju je prvotno ponudio. Sud je Musku dao do sutra, 28. listopada da se dogovori s Twitterom oko kupovine. 

Elon Musk na Twitteru Predah za Muska: Sud mu dao do 28. listopada da riješi kupovinu Twittera

I čini se da su se dogovorili. 

Naime, iako službeno nema informacija ni s Muskove ni s Twitterove strane, Musk je navodno zaposlenicima Twittera najavio da će im se obratiti upravo u petak, 28. listopada. 

U međuvremenu, posjetio je sjedište Twittera noseći umivaonik u rukama, igrajući tako na englesku frazu "let that sink in" (neka vam to sjedne, eng. sink - umivaonik).

 

 

Osim toga, na svom profilu na Twitteru promijenio je opis u "Chief Twit", što se isto može svakako protumačiti, ali većina se slaže da bi to trebalo signalizirati kako je Musk spreman preuzeti kormilo Twittera. 

Uz to, danas je objavio i svojevrsno pismo kojim se obraća oglašivačima na Twitteru i u kojem se mogu nazrijeti razlozi zašto je odlučio kupiti Twitter. 

 

 

Razlog zašto sam kupio Twitter je jer je važno za budućnost civilizacije imati zajednički digitalni gladski trg, gdje se može raspravljati o različitim vjerovanjiima na zdrav način, bez posezanja za nasiljem. Trenutno postoji velika opasnost da se društveni mediji razdvoje na desne i lijeve, koji generiraju više mržnje i dijele naše društvo, napisao je Musk. Dodao je kako su mediji, u utrci za klikovima, "služili tim polarizirajućim ekstremima", a time je izgubljena prilika za dijalog.

Elon Musk Elon Musk ipak želi Twitter? Ima i nezadovoljnih: "Posljednja stvar koju su mnogi zaposlenici pomislili, možda u svojim noćnim morama - da će im on biti šef"

Zato sam kupio Twitter. Nisam to napravio jer bi bilo lagano. Nisamo to napravio kako bi zaradio novac. Napravio sam to kako bi pomogao čovječanstvu, koje volim. I činim to s poniznošću, prepoznajući da bi neuspjeh, unatoč našim najboljim namjerama, mogao biti stvarna mogućnost, napisao je Musk.

U obraćanju oglašivačima, istaknuo je kako Twitter "očito ne može postati mjesto besplatno za sve, gdje bilo što može biti rečeno bez posljedica".

Ključno je pokazati korisnicima Twittera da oglašavanje odgovara njihovim potrebama. Oglasi male relevantnosti su spam, ali oglasi velike relevantnosti su stvarni sadržaj!, napisao je Musk.

Na kraju je dodao kako "Twitter želi biti najpoštovanija oglašivačka platforma u svijetu koja ojačava brandove i jača poslovanje".

Svima koji su naši partneri, hvala vam. Izgradimo nešto izvanredno zajedno, napisao je na kraju Musk.

Mnogi su upravo ovo njegovo obraćanje protumačili kao da je službena objava o kupovini Twittera samo pitanje trenutka. Hoće li se Musk na isti način obratiti i svojim pratiteljima i ostalim korisnicima Twittera, tek treba vidjeti. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti