Predah za Muska: Sud mu dao do 28. listopada da riješi kupovinu Twittera

Musk je pisao Twitteru u ponedjeljak nudeći kupnju tvrtke kao što je prvotno planirano, za 44 milijarde dolara, pod uvjetom da osigura potrebna sredstva i da upravni odbor odustane od svojih tužbi.

Hina | 07.10.2022. / 08:20

Elon Musk na Twitteru (Foto: Afp)

 Američka sutkinja u saveznoj državi Delawarea naredila je prekid tužbi Twittera protiv Elona Muska uoči suđenja kako bi milijarderu dala vremena da financira svoje preuzimanje te društvene mreže vrijedno 44 milijarde dolara, navodi se u sudskom podnesku od četvrtka.

Parnica je prekinuta do 28. listopada kako bi Musk mogao financirati posao.

Sutkinja Kathaleen McCormick rekla je da će je strane kontaktirati ako se dogovor ne sklopi do njenog roka kako bi zakazale suđenje u studenom. Suđenje je bilo zakazano za 17. listopada na specijaliziranom sudu u Delawareu.

Elon Musk Elon Musk ipak želi Twitter? Ima i nezadovoljnih: "Posljednja stvar koju su mnogi zaposlenici pomislili, možda u svojim noćnim morama - da će im on biti šef"

Muskovi odvjetnici su u četvrtak zatražili od suda da okonča sudski postupak koji je Twitter pokrenuo protiv šefa Tesle kako bi ga primorao da kupi tu društvenu mrežu, u skladu sa sporazumom o preuzimanju potpisanom u travnju.

Odvjetnici tvrde da je multimilijarder u ponedjeljak ponudio poštovanje ugovora o preuzimanju potpisanog krajem travnja i žale što Twitter "inzistira na nastavku postupka, ugrožavajući transakciju i igrajući se s interesima dioničara", stoji u pravnom dokumentu.

Musk je pisao Twitteru u ponedjeljak nudeći kupnju tvrtke kao što je prvotno planirano, za 44 milijarde dolara, pod uvjetom da osigura potrebna sredstva i da upravni odbor odustane od svojih tužbi.

Tvrtka sa sjedištem u San Franciscu tada se uključila i naznačila da i dalje "namjerava" dovršiti transakciju.

Elon Musk je u proljeće ponudio preuzimanje platforme za 54,20 dolara po dionici, procjenjujući je na 44 milijarde dolara. Upravni odbor društvene mreže, u početku vrlo nevoljko, na kraju je prihvatio.

Slika nije dostupna Bivši šef sigurnosti Twittera tvrdi da ta kompanija ima barem jednog kineskog špijuna, a otkriva i što mu je i šef rekao na to

Ali hiroviti poduzetnik jednostrano je odustao od ovog sporazuma u srpnju, a Twitter je pokrenuo pravni postupak kako bi ga prisilio da poštuje svoju obvezu. Sve je ukazivalo na to da je platforma bila dobro pozicionirana za pobjedu.

Za odvjetnike Elona Muska njihov je klijent "pristao učiniti" ono što je tvrtka tražila. U dokumentu od četvrtka kažu kako očekuju da će se dogovor zaključiti "oko 28. listopada".

Pa ipak, Twitter odbija prihvatiti ovaj pozitivan odgovor. Nevjerojatno, (kompanija) inzistira na nastavku postupka, tvrde Muskovi odvjetnici.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti