Elon Musk ipak kupuje društvenu mrežu Twitter

Nastavlja se trakavica između najbogatijeg čovjeka na svijetu i Twittera. Elon Musk se predomislio i sada bi ga ponovno htio kupiti. No, još ništa nije dogovoreno, pa se ne zna hoće li ili ne će izvaditi na stol 44 milijarde dolara

DNEVNIK.hr | 05.10.2022. / 21:24

Galerija

Hoće, pa neće, pa ipak hoće, ali možda. Elon Musk sada opet želi biti na čelu Twittera, društvene mreže koju koristi više od 230 milijuna ljudi diljem svijeta.

Predložio im je kupnju po cijeni koju su prvotno dogovorili u travnju - 44 milijarde dolara. Iz Twittera su se oglasili da su spremni zaključiti transakciju po toj cijeni. Sve to dolazi svega nekoliko dana prije nego što je Musk zbog toga trebao doći na sud.

Mislim da je Musk shvatio da će izgubiti. Mislim, ovo je bio slučaj u kojem su svi izgledi, zakonski govoreći, bili usmjereni protiv njega, poručio je Dan Ives, direktor investicijske tvrtke.

Twitter je tužio milijardera zbog kršenja ugovora o kupnji. Musk se iz procesa povukao jer, kako je rekao, na Twitteru postoji više lažnih računa nego što se procjenjuje. Dok se još službeno ne oglašava, Musk se ne libi "cvrkutati", i to nedorečeno.

Kupnja Twittera ubrzava stvaranje X-a, aplikacije za sve, napisao je Musk u svojoj posljednjoj objavi.

Što ga je nagnalo da se predomisli?

Vijest o ovom obratu proširila se brzinom munje na društvenim mrežama. Krenula su nagađanja - što je Muska navelo da se predomisli i odgovara li to Twitteru?

Ann Lipton iz sveučilišta Tulan drži da iz Twitter očigledno žele zaključiti posao.

Žele uzeti 54,20 dolara po dionici, ali ne mislim da će biti voljni jednostavno okončati postupak u uredu Delawarea dok ne dobiju neku vrstu apsolutnog jamstva da se ovo stvarno događa, objašnjava.

A to bi to moglo značiti nagodbu između dviju strana i konačan kraj neizvjesnosti kroz koju su prolazili investitori, kao i zaposlenici Twittera.

Elon Musk Šokantan obrat u sagi Musk - Twitter: Najbogatiji čovjek svijeta ipak preuzima popularnu društvenu mrežu?

Tesla Usprkos izazovnim uvjetima na tržištu, Tesla je u trećem kvartalu ostvarila rekordan broj isporuka automobila

Mislim da je posljednja stvar koju su mnogi zaposlenici ikada pomislili, možda u svojim noćnim morama, da će im Musk biti šef. I sada će biti, cinično zaključuje Dan Ives.

Dok mu visi posao od 44 milijarde dolara, Musk se stigne baviti i ratom u Ukrajini. Tako je neki dan predložio mirovni plan koji je razbjesnio Kijev, a razveselio Moskvu.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti