Na Instagramu sada možete objaviti 10 fotografija ili videozapisa odjednom

Instagram je na svoju platformu uveo novu veliku promjenu...

Monika Nožić Monika Nožinić | 25.02.2017. / 06:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prije gotovo dvije godine, Instagram je u svoju aplikaciju uveo vrlo korisnu funkciju: mogućnost objave više slika odjednom, dopuštajući pratiteljiima da ih pregledaju na kolažu slika (engl. carousel).

Ovo je bilo očigledno rješenje za jedan od "problema" Instagram feeda, u situacijama kada ga netko spama s nekoliko fotografija istovremeno. Međutim, Instagram je iz nekog razloga foto kolaž ograničio samo na svoje oglašivače, no ova je funkcija sada napokon dostupna svim korisnicima, čemu svjedoči i post koji je Instagram objavio na svom blogu, a u kojemu piše da će korisnici sada moći postaviti do 10 fotografija i videozapisa u jednom postu.

"Više ne morate izabrati jedinstvenu najbolju fotografiju ili videozapis koji želite objaviti", priopćila je kompanija. "Sada možete kombinirati i do 10 fotografija i videozapisa u jednom postu i pregledavati ih sve zajedno."

Da biste napravili kolaž, kliknete na novu "photo stack" ikonu te odaberite fotografije i videozapise koje želite uključiti. Možete mijenjati redoslijed poruka, mijenjati fotografije i videozapise pojedinačno ili kao grupu, ali dopušten je samo jedan zajednički natpis i oznaka lokacije za cijeli post (sviđanja i komentari su također grupirani i nemogući su za svaku sliku ili videozapis pojedinačno).

Iz kompanije su priopćili da će opcija u idućih nekoliko tjedana biti dostupna svim korisnicima na Androidu i iOS-u.

Pogledajte kako izgleda nova opcija:

Izvor: Ubergizmo

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti