Najbolje od najboljeg: Osijek otvorio vrata najvećem gaming događanju u regiji i okupio poznata imena iz vodeće industrije u svijetu

Industrija videoigara u Hrvatskoj strelovito raste, a tome u prilog ide i događanje koje je prošlog tjedna u Osijeku ugostio najveće zvijezde te industrije iz cijele regije – Wandercon. Događanje se odvijalo puna tri dana, a posjetitelji su mogli uživati u bogatom sadržaju gdje su se igrale poznate videoigre, uživalo u glazbi raznih DJ-a, družilo s influencerima, borilo za vrijedne nagrade i upoznavalo s novim tehnologijama.

Nova Studio | 07.02.2023. / 16:52

''Wandercon je najveći gaming spektakl koji smo napravili u regiji, s više od 500 igrača iz 20 država i s više od 70 influencera. Prvi put napravili smo battle royale stage za 64 igrača i svi su imali jednaku opremu, jednake uvjete, isti internet. Napravili smo nešto malo drugačije, nešto malo veće od drugih i nadamo se da je ovo početak jedne lijepe priče'', rekao je Ivan Škojo, glavni organizator cijelog događanja.

Svega 90 dana bilo je dovoljno da se od ideje dođe do realizacije, a kako bi se ovakvo spektakularno događanje moglo ostvariti, na njemu je danonoćno radilo više od 250 ljudi.
Wandercon (Foto: PR)
''Prvi put da imamo tri paralelna stagea s više od 150 m2 LED ekrana, a najposebnije od svega jest to što ćemo svoju igru, na kojoj radimo posljednje dvije godine, lansirati baš na ovom događanju'', rekao je Ivan Škojo.

Riječ je o hrvatskoj videoigri Joe Wander and the Enigmatic Adventures iz ''pera'' Frozen Pixel studija, na kojoj je radilo pet entuzijasta i velikih zaljubljenika u videoigre kako bi ponudilo zabavnu igru u kojoj mogu jednako uživati mlađi i stariji.
Frozen Pixel Studio (Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini)
''Joe Wander jedna je prekrasna avantura u kojoj igrač igra u ulozi Joea koji putuje kroz različite svjetove i rješava kompleksne zagonetke. Inspiracija je došla iz dugog niza igranja igara kao dijete. Ja sam među počecima tih generacija koje su počele igrati igre od rođenja i htio sam napraviti igru u platformerskom žanru te je onda malo začiniti zagonetkama – i tako je nastao Joe Wander'', rekao je Ivan Mandić, glavni dizajner igre iz Frozen Pixel studija.
Joe Wander and the Enegmatic Adventures (Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini)
Kako bi posjetitelji mogli neometano uživati u brojnim igrama koje su im bile na raspolaganju, ali i navijati za svoje omiljene timove u battle areni, brz i stabilan internet bio je imperativ. Upravo za se to pobrinuo jedan od glavnih sponzora događanja – Telemach Hrvatska, koji je igračima pružio najbolju 10 GIGA optičku mrežu.

''To za igrače znači da mogu igrati na najnaprednijoj tehnologiji, koja može parirati svim gradovima u svijetu, uz nezaboravno korisničko iskustvo i uz videosadržaj koji je najveće moguće rezolucije'', rekao je Željko Staničić, menadžer razvoja mreže Telemach.
Wandercon (Foto: PR)
''10 GIGA internet uvelike pojednostavljuje stvari, pogotovo kad imate ovakve LAN-ove za 64 igrača, plus streaming, plus sve ostalo, to spašava stvari. Bez toga jednostavno ne bih mogao'', nadovezao se Ivan Škojo, koji iz prve ruke zna što za igrače znači dobar internet.

10 GIGA optička mreža ima velik značaj i za developere igara, koji neprestano moraju biti u komunikaciji sa svojim suradnicima, koji nisu nužno u istom gradu, te prosljeđivati velike količine podataka.

''Što se tiče razvoja igre općenito, brzina interneta bitna je zbog slanja velikih podataka i, naravno, kod brzog patchanja igre, izuzetno je bitno da možemo što brže podići taj patch gore na internet. Svaka sekunda je bitna'', ispričao nam je Ivan Mandić svoju stranu priče.
Ivan Galenić - GALLASANDALLA (Foto: Nova Studio/ Tibor Marochini)
Kako je na događanju bilo više od 70 influencera, uhvatili smo jednog hrvatskog i vrlo popularnog, koji se s veseljem pridružio ovom najvećem gaming događanju, a okušao se i u igranju igre Joe Wander, koja ga je oduševila.

''Volim igrati igre i ovo je mi je dosad najbolji gaming festival na kojem sam bio. Sviđa mi se jer je tu 70 raznih influencera, koje samo jedanput možeš vidjeti zajedno. Osim toga, bogato je programom, nagradama i videoigrama'', rekao nam je Ivan Galenić, poznat kao GALLASANDALLA.

 

Isto oduševljenje moglo se vidjeti na brojnim licima koja su posjetila ovo događanje, koje je od samog otvaranja obećavalo pravi spektakl. Zadovoljstvo nije krio ni sami organizator Wandercona, koji se nada da će ova lijepa priča dobiti svoj nastavak.

''Spojili smo koncerte, gaming, izložbeni dio i sve to zapakirali u jedno, stavili mašnu i sad ćemo od toga raditi nešto lijepo'', zaključio je Ivan Škojo.

 

 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Telemach Hrvatska po najvišim profesionalnim standardima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti