Najbolji piloti odmjerit će snage na drugoj utrci dronova Croatia kupa

Gledatelji će tijekom dva dana moći uživati u vatolomijama dronova, ali i naučiti sve što ih zanima o upravljanju dronom uz stručno vodstvo najiskusnijih pilota dronova u Hrvatskoj.

Martina Čizmić | 20.08.2018. / 09:03

Utrka dronova (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Ljubitelji dronova i utrka dronova okupit će se, prvi put, u Sisku 25. i 26. kolovoza na utrci dronova.

U organizaciji Aeromodelarskog kluba Sisak te uz tehničku potporu DRTC-a (Drone racing team Croatia), na nogometnom stadionu NK BSK u Budaševu snage će odmjeriti najbolji piloti dronova iz Hrvatske, ali i okolnih zemalja. Za utrku je prijavljeno više od 30 pilota, koji će tijekom subote odraditi trening i kvalifikacijske utrke. Najboljih 16 borit će se za titulu pobjednika u nedjelju, a finalna utrka očekuje se oko 17 sati.

Utrke dronova posljednjih su godina postale sportska discplina koja privlači sve veći broj natjecatelja, ali i gledatelja. Velike brzine, vratolomije i mnogo adrenalina privlače mnoge na utrke diljem svijeta.

Dodatnu dozu privlačnosti daje i sama tehnologija koja pilotu koji upravlja dronom kroz posebne videonaočale daje dojam da zaista sjedi u dronu kojim upravlja. Izbjegavanje prepreka i drugih dronova često rezultira spektakularnim manevrima, ali i sudarima. Upravo kako bi se osigurala sigurnost natjecatelja i gledatelja, cijela će staza biti osigurana posebnom mrežom.

Gledatelji će tijekom dva dana moći uživati u vatolomijama dronova, ali i naučiti sve što ih zanima o upravljanju dronom uz stručno vodstvo najiskusnijih pilota dronova u Hrvatskoj. Najmlađi će moći iskusiti kako je to letjeti dronom u posebno pripremljenom simulatoru letenja.

Dodatna je vrijednost i to što se natjecanje ocjenjuje kao kategorija F3U po FAI pravilima, pa gledatelji mogu očekivati da letjelice ostvare brzine veće i od 130 kilometara na sat. Utrka će se, kako ističu organizatori, bodovati u CRO Cupu, što je samo još jedan razlog za dolazak.

Više o samom događanju, kao i upute o tome kako doći do same staze možete pronaći na službenoj Facebook stranici događanja.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti