Najplaćeniji youtuber ima samo 8 godina, recenzira igračke i godišnje zarađuje gotovo 174 milijuna kuna

Iako je na samom vrhu osmogodišnjak, činjenica da se gameri probijaju u vrh najplaćenijih youtubera pokazuje da je gaming sve isplativiji.

Martina Čizmić | 19.12.2019. / 16:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Najplaćeniji youtuber na vrhu je ove liste već godinama, no da ga vidite na ulici, vjerojatno ne biste vjerovali da je to on.

Naime, najplaćeniji youtuber ima samo osam godina i zove se Ryan Kaji, a svoj YouTube kanal ima posljednje četiri godine.

Da vam dodatno utrljamo sol na ranu, Ryan je samo u ovoj godini zaradio 26 milijuna dolara, i to što od više od 22 milijuna pretplatnika na njegov kanal  na YouTubeu, što od različitih sponzorskih ugovora s drugim tvtkama.

Sve u svemu, nimalo loša cifra za dječaka koji je tek nedavno naučio čitati, pisati i zbrajati.

Prema magazinu Forbes, koji svake godine sastavlja ovu zanimljivu listu, na drugom se mjestu smjestio kanal Dude Perfect, koji vode Coby Cotton, Cory Cotton, Garet Hilbert, Cody Jones i Tyler Tones, sa zaradom od 20 milijuna dolara.

U top tri najplaćenija youtubera smjestila se još jedna djevojčica. Petogodišnja Ruskinja Anastasia Radzinskaya od rođenja boluje od celebralne paralize, a njezini roditelji su prvotno na YouTubeu počeli dijeliti video koji prati njezin napredak i borbu protiv bolesti. Danas se pojavljuje na čak sedam kanala, a većinu prihoda ostvaruje od oglasa, sponzoriranog sadržaja, prodaje personalizirane robe, turneja i slično.

Treba istaknuti i četvrtoplasirane Rhetta McLaughlina i Linka Neala, voditelje jedne od najpopularnije dnevne emisije na YouTubeu "Good Mythical Morning". Njih dvojica slove kao prve zvijezde YouTubea, a u protekloj su godini zaradili 17,5 milijuna dolara.

U top 10 najplaćenijih YouTube zvijezda smjestio se još i Jeffree Star (osebujni glazbenik, vlasnik popularne linije šminke) sa zaradom od 17 milijuna dolara, gamer Preston arsment sa 14 milijuna dolaran te bivša najplaćenija zvijezda YouTubea, Felix Kjellberg poznatiji kao PewDiePie. Ove je godine zaradio 13 milijuna dolara, a nedavno je najavio kako će "uzeti pauzu od YouTubea" nakon niza kontroverza koje su ga pratile posljednjih godina.

Slijede gameri Markiplier odnosno Mark Fischbach, koji je zaradio 13 milijuna dolara, DanTDM odnosno Daniel Middleton, britanski gamer s 12 milijuna dolara, te Evan Fong, koji je svojim videima u kojima igra Grand Theft Auto i Minecraft zaradio 11,5 milijuna dolara.

Iako je na samom vrhu osmogodišnjak, činjenica da se gameri probijaju u vrh najplaćenijih youtubera pokazuje da je gaming sve isplativiji.

Izvor: Forbes

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti