'Najveće promjene': Facebook testira opciju koja bi vam se mogla svidjeti

Facebook testira promjene na News Feedu koje bi korisnicima trebale omogućiti pristup samo onom sadržaju koji ih zanima poput sporta, glazbe i slično

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.04.2016. / 08:55

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebookovi inženjeri često testiraju nove opcije s kojima žele poboljšati korištenje ove mreže, a u posljednje vrijeme testiraju novitete na News Feedu. Riječ je o, kako su to komentirali na Yahoou, 'najvećim promjenama na news feedu od njegovog predstavljanja', a kao i uvijek kada je ova kompanija u pitanju, testiranje novih opcija ne mora značiti da će ih na kraju i službeno predstaviti.

Najveći novitet na mobilnom News Feedu je dodavanje novih kategorija u dnu ekrana mobilnih uređaja poput vijesti iz svijeta, sporta, glazbe itd. Na ovaj način korisnici koje zanimaju pretežno sportske vijesti neće morati skrolati Facebookom i tražiti vijesti iz sporta, već će jednim klikom na kategoriju sport imati sve informacije iz sporta na jednom mjestu. Osim dodavanja ovih kategorija, sam news feed neće se mijenjati te će njegov izgled i način na koji se prikazuju informacije na njemu ostati nepromijenjeni. Inače, ovo nije prvi put da ekipa iz Facebooka testira ovakav način prikazivanja kategorija unutar news feeda te su i ranije eksperimentirali s različitim prikazima kategorija na iPhoneu. 'Ljudi su nam rekli kako na Facebooku žele vidjeti više priča fokusiranih oko određenih tema koje su im zanimljive', odgovorili su iz ove kompanije na novinarske upite vezane uz promjene na News Feedu te su dodali kako će korisnici klikom na kategorije na dnu ekrana ili pomicanjem prsta lijevo ili desno pristupiti informacijama (objavama korisnika ili stranica) iz tih posebnih kategorija.

Također, korisnici sami mogu odabrati koje će im se kategorije prikazivati pa tako ako ih npr. ne zanima sport, u postavkama mogu izbaciti ovu kategoriju te im se uopće neće prikazivati na donjem dijelu ekrana smartphonea ili tableta. Marketinški konzultant Tom Critchlow koji je testirao ove novitete kaže kako je, zahvaljujući dodavanju novih kategorija, korisnicima dostupna puno veća količina sadržaja i, što je posebno bitno, dostupan im je konkretan sadržaj koji ih zanima tako da bi se ova opcija mnogima mogla svidjeti.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti