Nakon 52 natjecanja i odigrane 362 utakmice, napokon znamo tko je prvak hrvatske e-Lige

Osam najboljih, po dvoje iz svakog kluba, plasiralo se u završnicu, a u velikom finalu je Hajduk, za kojeg su u paru igrali Stjepan Brstilo - Brstylo i Luka Radonić pobijedio Dinamo čije boje su branili Hrvoja Čleković - HRVoje-1995 i Tomislav Krizmanić.

Martina Čizmić | 22.12.2020. / 09:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Hajduk je pobjednik premijerne Hrvatski Telekom e-Lige, premijernog esport natjecanja u kojem su sudjelovali predstavnicima četiri najveća hrvatska nogometna kluba. S 362 odigrane utakmice i 2111 golova jučer je odigrana velika završnica u kojem su se igrači borili za naslov hrvatskog esport prvaka, vrijednu nagradu, u vidu PlayStation 5 konzole i priliku da pokažu svoje vještine i možda zasluže mjesto igrača nekog od hrvatskih e-klubova u budućnosti. Utakmice e-Lige su na YouTube kanalu Hrvatskog Telekoma imale su više od 250.000 pregleda, a samo finale je na YouTube i Facebook kanalima imalo više od 150.000 pregleda.

Tijekom trajanja Hrvatski Telekom e-Lige igrači su odmjeravali snage, znanja i vještine igrajući FIFA 21 na PlayStation 4 u ime svojih omiljenih klubova - Dinama, Hajduka, Osijeka i Rijeke. Osam najboljih, po dvoje iz svakog kluba, plasiralo se u završnicu, a u velikom finalu je Hajduk, za kojeg su u paru igrali Stjepan Brstilo - Brstylo i Luka Radonić pobijedio Dinamo čije boje su branili Hrvoja Čleković - HRVoje-1995 i Tomislav Krizmanić. Treće mjesto osvojio je Osijek s parom Armin Hasanbegović - rijo3xotic i Miro Bakula, pobijedivši hajdukov par Luciano Baučić - Cano 19_11 i Rino Škorlić. Do četvrtfinala su još dogurali i Teo Radman - I730ITeoI, koji je igrao u ime Dinama, Marin Muražija - Mudri14 u ime Osijeka te Petar Šušnjar - turnicboys i Andrija Vrcan - vrcan3001, dvojica najmlađih četvrtfinalista koji su obojica predstavljali Rijeku. Napete virtualne dvoboje svojim komentarima popratili su sportski komentator Ivica Blažičko te neki od najpopularnijih gamera Malajski tapir, Veki i Idžo.

Kad smo pokretali Hrvatski Telekom e-Ligu nismo mogli pretpostaviti koliki je interes za esport u kontekstu hrvatskog sporta. Danas, s prijavljenih skoro 900 natjecatelja, nakon 52 dana natjecanja i 362 odigrane utakmice, s više od 250 tisuća pregleda utakmica na HT YouTubeu i sa samo pozitivnim reakcijama dobili smo odgovor na pitanje interesa za esport u Hrvatskoj, ali potencijal smo zapravo tek odškrinuli. Iznimno sam ponosan što je Hrvatski Telekom napravio ovakav iskorak i vjerujem da će se kroz godine pokazati da je upravo ovaj turnir bio prekretnica koja je Hrvatsku i hrvatske klubove stavila na mapu svjetskog esporta. Čestitam Dinamu, Hajduku, Osijeku i Rijeci što su dijelili našu viziju i veselim se budućoj suradnji, poručio je Richard Brešković, direktor Sektora marketinga za privatne korisnike Hrvatskoga Telekoma.

Odličan je osjećaj biti pobjednikom ove super organizirane lige, pogotovo s obzirom na iznimno jaku konkurenciju. Dogovorili smo dobar plan igre, kojeg smo prilagodili razvoju događaja na terenu i u konačnici su odlučivale nijanse, izjavio je pobjednik i najbolji igrač Hrvatski Telekom e-Lige na FIFA21 Stjepan Brstilo – Brstylo.

Projekt Hrvatski Telekom e-Liga nastao je u suradnji s tvrtkom Good Game Global, dok su partneri projekta, uz klubove Dinamo, Hajduk, Rijeka i Osijek, Samsung i Sofa Score. Riječ je o prvom iskoraku Hrvatskog Telekoma u esport industriju koja je ove godine na svjetskog razini zabilježila više od milijardu dolara prihoda i koju trenutno prati više od 495 milijuna fanova širom svijeta.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti